В телевизия BiT става страшно!

Гласувайте за статията

Служителите отказват да напуснат сградата на медията

В продадената неотдавна телевизия BiT, става страшно.

Припомняме, че преди два месеца медията бе продадена на Мирослав Янев. Именно това бе и причината, поради която Сашо Диков, бе сред първите, които си обраха крушите и решиха да търсят препитание другаде.

Към днешна дата над 100 журналисти, оператори и други работещи в телевизия BiT, са се вдигнали на бунт. Причината за това е, че си искат трудовите възнаграждения. Всички те са твърдо решени, че няма да мръднат от сградата на телевизия BiT, която се намира на ул. „8 декември“ в Студентски град в София, докато не получат заплатите си.

BiT

Служителите отказват да напуснат сградата на медията

Служителите на медията издават, че не са получавали заплати от януари. В същото време новият собственик Мирослав Янев изобщо не се е появявал в сградата.
Постоянно изпращал на служителите си доверени лица, които до този момент успявали да овладеят бунта, лъжейки ги, че на другия ден ще им бъде платено. До момента обаче това така и не се е случило.

Служителите на телевизия BiT нямат намерения да напускат сградата, тъй като се опасяват, че ако днес си тръгнат, утре достъпът им до нея ще бъде възпрепятстван. По всяка вероятност картите им за достъп ще бъдат блокирани. Именно поради тази причина предпочитат да останат вътре в сградата.

Както вече стана ясно, новият собственик на медията е подставено лице на Красимир Гергов. След като придоби собственост върху медията, купувайки я от братя Вълневи, той обеща, че ще я развива чрез нови технологии.
Вместо да изпълни обещанията си обаче, единственото, което направи, бе още на следващия ден да спре цялата оригинална продукция на медията.

След това в продължение на близо две седмици се водеха преговори с тогавашния програмен директор Сашо Диков. В крайна сметка обаче Диков напусна BiT, тъй като така и не получил покана да остане. Веднага след напускането му стана ясно, че по всяка вероятност ще стане част от екипа на Слави Трифонов, пише pik.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар