Владимир Путин: Тръмп е по-модерен от мен (Какво още каза руският президент за Тръмп?) Преглеждания: 2737

Владимир Путин иска да оправи отношенията си със САЩ
0
Оценете този post

Владимир Путин иска да оправи отношенията си със САЩ

Владимир Путин иска да оправи отношенията си със САЩ. Той смята, че и американският президент Доналд Тръмп иска същото, но има „сили”, които не позволяват това да стане.

Владимир Путин даде интервю за NBC, от което се разбра, че руският президент иска да затопли отношенията си с Вашингтон. „Слушайте, хайде да седнем спокойно, да разговаряме и да го решим това. Вярвам, че настоящият президент Тръмп иска същото, но има сили, които не му позволяват да го направи”, каза Владимир Путин пред NBC.

Руският президент подчерта още, че Русия не вижда САЩ като враг. „Вие взехте решение на нивото на парламента, на нивото на Конгреса и сложихте Русия в списъка на враговете си. Защо го направихте това? Наложихме ли санкции на САЩ? САЩ ни наложиха санкции”, каза Путин.

Говорейки за предстоящите президентски избори в Русия на 18-ти март, Владимир Путин каза накратко, че всичко е в ръцете на руските избиратели. Той подчерта, че е готов да си сътрудничи и с опозицията. Запитан дали може да помилва опозиционния активист Алексей Навални и той да участва в президентските избори, Путин заяви, че би искал да си сътрудничи с такива хора и че е готов на това.

„Ние искаме Русия да направи по-силна, по-конкурента и по-ефективна страна, която разчита на нейната сила. Имаме такива хора. Всеки може да бъде помилван ако го заслужава”, допълни руският президент.

Доналд Тръмп от своя страна е наричал Владимир Путин „силен лидер”. Американският президент каза пред журналисти, че Путин не се е намесвал в президентските избори през 2016-та година в САЩ. Връщайки комплиментите на Тръмп Путин нарече американския президент „бизнесмен с богат опит”, който се учи много бързо, въпреки, че е нов в политиката.

Владимир Путин иска да оправи отношенията си със САЩ
Владимир Путин иска да оправи отношенията си със САЩ сн. Интернет

Владимир Путин каза още, че сегашните и бъдещите партньори трябва да се уважават, защото ако се стремят към сътрудничество, взаимните обвинения и обиди не водят до никъде. Руският президент допълни, че не чете публикациите на Тръмп в социалната мрежа Туитър. Владимир Путин изказва своето мнение по други начини, а не чрез социалните мрежи. Той нарече Доналд Тръмп „по-модерен човек”.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.