Китай иска световен контрол с виртуалните валути: Време е физическите банкноти да изчезнат!

Китай иска световен контрол с виртуалните валути: Време е физическите банкноти да изчезнат!
3 (60%) 1 vote

Китай се опитва да наложи контрол върху света с виртуалните валути

В борбата за господство върху масите Китай все повече набира сила. И се опитва да наложи контрол чрез виртуалните валути. Един от политиците заяви, че е въпрос на време всички да започнат да използват виртуална валута, но в действителност зад тези пожелания стои нещо далеч по-сериозно.

А именно — амбицията за контрол.

Както е известно, в момента именно финансовите корпорации и институции, контролират политиката в световен план. Икономиката също. Ако виртуалните валути изместят физическите, това ще позволи на много по-малък кръг от хора да управляват цялата световна общественост. И дори вече се започна с пропагандата по въпроса.

Разпространението на електронните пари е „неизбежно“, но трябва да бъде внимателно развито и регулирано от властите, каза днес управителят на Централната банка на Китай, който обяви, че бъдещето е на нефизическите пари.

„Възможно е в бъдеще използването на банкноти и монети постепенно да намалее и в крайна сметка да изчезне. Има тази перспектива“, директорът на пресконференцията.

Според управителя, освен мобилните платформи за плащане, които вече се намират в Китай, като например Whitechapel и Alipay, „разпространението на електронни пари в технологичното развитие е неизбежно“.

Факт е също, че Китай драстично ограничи свободата на виртуалните валути като биткойн и етериум. Пекин дори затваря платформи за тяхното взаимно разплащане, забранява влагането на твърде много средства в криптовалути и осъждат. нар. нареченото копаене на тези валути. Въпреки това Пекин по принцип не е против новите технологии, при условие че те са одобрени и регулирани от властите, за да защитят потребителите и да обслужват реалната икономика, каза директор Юе.

Китай иска контрол чрез виртуални валути

Китай иска контрол чрез виртуални валути сн. Facebook

В действителност, Китай просто иска контрол върху виртуалните валути. Това ще позволи на властите да управляват и цялата световна икономика. Ако някои страни приемат виртуалната валута, но тя се окаже неизползваема в страни като Китай, това може да предизвика непредвидими последици, смятат анализатори.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар