Доналд Тръмп притесни Ангела Меркел с решението си да наложи вносни мита върху алуминия и стоманата

Гласувайте за статията

Доналд Тръмп подписа указа за новите мита

Доналд Тръмп подписа указа за новите мита на алуминия и стоманата. Ангела Меркел изрази своите притеснения относно решението на американския президент Доналд Тръмп да наложи по-скъпи мита върху алуминия и стоманата. Меркел призова за преговори за намаляване на напрежението. „Ние се притесняваме за увеличаване на тарифите на някои продукти”, каза тя.

Доналд Тръмп притесни Ангела Меркел с подписването на указа за алуминия и стоманата. Меркел добави, че подкрепя ЕС в желанието си за диалог със САЩ, както и с другите страни, които са засегнати от това решение на американския президент. Тръмп оповести решението си в социалната мрежа Туитър. Там той обяви, че ще бъдат въведени вносни мита върху стоманата и алуминия. Стоманата ще се облага с 25% мито, а алуминият с 10 на сто.

Доналд Тръмп си навлече гнева на редица държави и предизвика остри реакции от тяхна страна. Индустриите, които използват стомана, допринасят повече за растежа в САЩ и наемат повече работници  в сравнение с производителите на стомана, каза Даниел Икенсън, директор на Центъра за изследвания в областта на търговската политика на института Cato.

Тръмп обяви новите тарифи върху вноса на стомана и алуминий в четвъртък. Оттогава той си навлече гнева на много страни, включително износители на стомана по целия свят, американски предприятия и консервативни и либерални групи. Канада се закани да въведе контрамерки. Бразилия от своя страна пък се закани, че ще вземе еднолично решение за обмитяването на американски стоки.

Доналд Тръмп вече подписа указа, с който се въвеждат митата върху алуминия и стоманата. „Ако не искате да плащате мита, докарайте заводите си в САЩ”, препоръча Тръмп на вносителите. При подписването на указа американският президент обяви, че предлага облекчения на страните, които са „честни в търговията” със САЩ.

Доналд Тръмп вече подписа указа, с който се въвеждат митата върху алуминия и стоманата

Доналд Тръмп подписа указа, с който се въвеждат митата върху алуминия и стоманата сн. Гугъл изображения

Доналд Тръмп обаче заплаши, че може да повиши митата за европейските коли. Той поиска отстъпки от държавите в ЕС, като се оплака, че Европа се отнася нечестно спрямо американските автомобили.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар