Валери Симеонов няма да се извини за думите си на руския патриарх Кирил

Гласувайте за статията

Валери Симеонов отказа да се извини на патриарх Кирил

Валери Симеонов отказа да се извини за думите си към руския патриарх Кирил. Преди няколко дни патриарха гостува в България по случай националния ни празник 3-ти март. Тогава вицепремиерът го нарече „второразрядно съветско ченге”.

Днес Валери Симеонов заяви, че няма да се извини за думите си към руския патриарх Кирил. Волен Сидеров поиска от вицепремиера да се извини за думите си. „Човек се извинява, когато има вина. Аз не чувствам абсолютно никаква вина, защото намирам, че няма основание за никакво извинение. Даже съм спестил доста факти около личността на патриарх Кирил. Неговото поведение беше по-скоро поведение на политик, отколкото на духовно лице. Аз като български патриот не мога да допусна някой да идва в моята родина и да раздава рецепти или указания на кого да благодарим и на кого не”, каза Валери Симеонов.

„Негов грях си остава, ще видим, ще обсъдим в групата какво може да се направи. Става дума за принципи и защита на православието. Ще видим, ще разговаряме, може пък да промени мнението си”, каза Волен Сидеров по случая.

На друго мнение беше Красимир Каракачанов. Той обясни, че е „по-добре да имаш коалиционни партньори с емоции, отколкото такива, които нямат никакви емоции в живота”.

Валери Симеонов няма да се извини за думите си на руския патриарх Кирил

Валери Симеонов няма да се извини за думите си на руския патриарх Кирил

Вицепремиерът Валери Симеонов за втори път предизвиква напрежение в политическите редици с думите си. В началото на февруари Симеонов поиска съпредседателят на Зелените в Европейския парламент Ска Келер да бъде обявен за персона „нон грата”. „Аз мисля, че сме в ЕС и всеки има право да говори свободно и никога досега не ми се е случвало правителство да ме гони от страната, дори когато съм била извън ЕС. Много съм изненадана”, коментира тогава Ска Келер. Министерският съвет се разграничи от думите на Валери Симеонов.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар