Експерт разобличи лъжите на прокуратурата по случая с д-р Иван Димитров

Гласувайте за статията

Проф. Радулов посочи, че в този случай има много неясноти

Бившият главен секретар на МВР – проф. Николай Радулов, разобличи лъжите на прокуратурата по случая с д-р Иван Димитров.

Той посочи, че в общата си част Наказателният кодекс е посочил ясно какво е неизбежна отбрана. Николай Радулов припомни, че според написаното в НК може да се обобщи, че неизбежна отбрана е при нападение, нападнатият да се отбранява така, че да възпрепятства нападението.

Проф. Радулов обаче посочи, че въпросът какво е нивото на неизбежната отбрана е много размит. Именно това дава възможност на адвокатите на пострадалия да жонглират много пъти в съда с правната мистерия.

Иван Димитров

Проф. Радулов посочи, че в този случай има много неясноти

В този случай има твърде много неясноти и от двете страни, категоричен е проф. Радулов. И от страна на обвиняемия – д-р Иван Димитров, за който прокуратурата твърди, че е убиец и от страна на жертвата. Обществото ни обаче като че ли отдавна свикна при пиар акциите на прокуратурата, да му бъдат съобщавани лъжи.

Специалистът посочи, че случаят с д-р Иван Димитров е диаметрално противоположен с предишния безумен случай с петорното убийство в Нови Искър, което по-късно се оказа шесторно.

Проф. Радулов припомни, че тогава главният прокурор излезе и заяви, че всички жертви са убити с по един изстрел в главата. Тази информация разбира се, се оказа абсолютно невярна и това подрони авторитета на българската прокуратура и доверието в нея, дотолкова, доколкото бе останало такова.

По случая с д-р Иван Димитров се твърди, че медикът е изстрелял цял пълнител в крадеца. В тялото му обаче има само един изстрел и то даден от упор.
Експертът подлага на сериозно съмнение твърдението, че крадецът Жоро Плъха е убит само с един изстрел, а медикът е изстрелял цял пълнител по него.

В заключение проф. Николай Радулов посочва, че не може да се изстреля един пълнител от Валтер, който съдържа осем патрона, а единственият куршум, който е засегнал обекта на стрелбата да е даден от упор. Той посочва, че ако е стреляно от упор, би трябвало Жоро Плъха да е направен на решето, пише pik.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар