Египет и Саудитска Арабия с мега-град за 10 милиарда!

Гласувайте за статията

Египет и Саудитска Арабия с мегаград за 10 милиарда

Египет и Саудитска Арабия са създали общ фонд от 10 милиарда долара за изграждане на мега – град от 1000 квадратни километра в Южен Синай. Комплексът е най-грандиозния проект в Арабския свят. Съоръжението ще струва на двете държави цяло състояние, но се очаква да бъде най-голямата атракция.

Целта е да се изгради атракцион, който да задоволи очакванията и предпочитанията на богатите туристи от Запада. Идеята е градът да надмине по блясък Дубай и да се превърне в най-голямата туристическа дестинация на планетата. Ако проектът бъде реализиран, той ще осигури множество работни места, ще развие икономиката на двете държави и ще се превърне в най-уникалното съоръжение.

Споразумението бе постигнато след срещата между египетския президент Абдел Фатах ал Сиси и саудитския престолонаследник принц Мохамед бин Салман, който се намира на официално посещение в Египет.

След преврата, с който Мюсюлманското братство беше премахнато от властта, Египет и Саудитска Арабия укрепиха връзките си. А последното съвместно споразумение за инвестиции беше само потвърждение на подобрените междудържавни отношения.

Амбициозният проект се очаква да бъде един от най-мащабните. Междувременно Дубай се готви да отвърне на удара с подземен град. Всъщност става дума за огромен комплекс на няколко нива, част от които и под земята. Идеята е съоръжението да е своеобразен оазис и да има всичко. Вътре се предвиждат паркове, басейни, езера, зоологическа градина, а в хотелската и жилищната част, ще има всички удобства за посетителите. Комплексът ще включва още и офис сграда, която също ще бъде изградена по най-модерните еко стандарти.

Египет и Саудитска Арабия строят мега-град

Египет и Саудитска Арабия строят мега-град сн. Tocka.com.mk

При всички положения амбициозния проект ще привлече голям брой туристи. От друга страна, Саудитска Арабия набира скорост и вече се амбицира да се превърне в топ туристическа дестинация. Все още не е ясно какво предстои.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар