Главоболието причинено от алергии може да се излекува

Главоболието причинено от алергии е често срещано в нашето напрегнато ежедневие. Синусовите главоболия засягат мястото около носа и обикновено са следствие от инфекция, но могат да бъдат причинени и от алергии. Третирането на синусово главоболие зависи от основната причина за него. Лекото синусово главоболие можем да лекуваме и у дома. Главоболието е причинено от различни фактори, които ни заобикалят. Синусовите главоболия често са причинени от инфекции или алергия. Синусите са облицовани с мембрана, подобна на лигавицата на носа. Ако човек има инфекция или алергия, тази мембрана може да се подуе и да причини синусово главоболие. Човек може да почувства болка на места по бузите, моста на носа и в областта над носа. Понякога тези области може да изглеждат подути. Синусовите главоболия обикновено са причинени от инфекция като синузит. При такова главоболие може да има и други симптоми като повишена температура, запушен нос и намалено усещане за миризма. Ако главоболието не предизвиква твърде силна болка, човек може да го овладее и у дома. Страдащият трябва да си почине и да пие много течности, а при нужда да вземе и болкоуспокояващи. Следните домашни средства помагат при лечението на по-леко синусово главоболие:

  1. Вдишването на пара може да помогне за отваряне на носните проходи и синусите, което е полезно за облекчаване на натиска и болката.
  2. Промиване на носната лигавица със солена вода.
  3. Поставяне на затоплена кърпа над носа.

Алергиите, особено сенната хрема, също могат да причинят главоболие. Човек, който изпитва главоболие, причинено от алергия, вероятно ще почувства болка в същата област на лицето като при синусовото главоболие. Другите симптоми са постоянното кихане, зачервени или сълзящи очи и суха уста. [caption id="attachment_544595" align="aligncenter" width="300"]Главоболието е причинено от различни фактори, които ни заобикалят Главоболието е причинено от различни фактори, които ни заобикалят[/caption] Ако не успеете да преборите синусовото главоболие в рамките на седмица, трябва да се потърси медицинска помощ. Често се случва човек да обърка мигрената със синусово главоболие. Двете диагнози изискват различно лечение и се препоръчва ако не сте сигурни за диагнозата да се посъветвате с лекар.