Куриоз! Затвор заради Нил (Защо египетска певица влезе в ареста?)

Гласувайте за статията

Египетската поп певица Ширин Абдел Вахан беше осъдена на шест месеца затвор за шега с река Нил

Ширин Абдел Вахан се оказа в куриозна ситуация с река Нил. По време на свой концерт в Обединените арабски емирства звездата се пошегувала с река Нил, отбелязвайки, че качеството на водата на река е лошо, съобщиха египетските правосъдни органи.

Съдът в Кайро е взел това решение срещу певицата, която иначе е много популярна в арабския свят, защото тя използва шега, за да „разпространява невярна информация“ и „е нарушила обществения ред“. Наложена е и глоба в размер на около 230 евро.

Преди няколко месеца в социалните мрежи се е появила видеозапис от нейния концерт в Обединените арабски емирства, където един неин почитател я помолил да изпее един от нейните най-големи хитове. Т.е. песента, наречена „Пили ли сте вода от Нил?“.

„Бих получила отравяне. По-безопасно е да пиете вода „Евиан“, отвърнала певицата, шегувайки се, че водата в Нил не става за пиене.

Малко след този „скандал“, Съюзът на египетските художници заяви, че ще забрани представянето на Египет от страна на певицата. След разпространението на скандала, популярната, макар и леко провокативна певица Ширин Абдел Вахан се извинила за шегата.

Темата за река Нил е много деликатна за цял Египет. Особено в момента, когато Кайро се опасява за снабдяването с вода на града. Деликатна е и ситуацията като цяло и за цялото земеделие в страната, след като Етиопия реши да построи голям язовир. Водата в Египет е деликатна тема. Властите в Кайро отчаяно се опитват да овладеят ситуацията. Между пустинята и океана, Египет има сериозни проблеми с доставките на питейна вода.

Арест заради река Нил

Арест заради река Нил сн. You Tube

Сухият сезон е кошмарен и за земеделието, което е едно от основните пера в бюджета на страната. И за разлика от Дубай тук не разчитат на черно злато, за да компенсират липсата на вода.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар