Диетата на Елизабет II e тайната на нейното дълголетие (Вижте я)

Гласувайте за статията

Елизабет II разкри какво похапва

Готвачът на Елизабет II разкри пред „Daily Mail” как тя се поддържа във форма. Кралицата е най-дълго управлявалият монарх  във Великобритания. Тя е на преклонна възраст, но никой не може да й даде 92 години, защото изглежда наистина добре за възрастта си. Бившият готвач на Елизабет II Дарън Макгрейди разкри хранителните навици на кралската особа.

Елизабет II пие чаша английски чай с бисквита преди закуска. В чая тя не добавя захар. Бисквитите не са много подсладени. Закуската на кралицата е малка купа овесени ядки и тост с мармалад. В някои случаи тя си позволява и бъркани яйца  с парче пушена сьомга и малко трюфели.

Преди обяд Елизабет II тя понякога пие чаша джин. В него кралицата добавя плодов аперитив с парче лимон и много лед. Обядът й се сервира в 13:00 часа и включва риба върху канапе от задушен спанак или тиквички. Понякога тя сменя рибата с печено пиле на скара със салата.

Кралицата избягва храните със скорбяла и нишесте в следобедните часове, както и през по-голяма част от времето. Тя рядко консумира такъв тип храни. Следобед Елизабет II пие втора чаша чай с медена или пандишпанена торта, с шоколадова бисквита или плодов десерт.

Като следобедна закуска кралицата обича да похапва сандвич с краставица, пушена сьомга, яйце с майонеза или шунка с горчица. Понякога хапва и малка филийка с конфитюр.

Вечерята на Елизабет II много често включва пържола с гъби, сметана и уиски. Предпочитаното от нея месо е патешкото, гъшето, агнешкото или телешкото. Само час след вечерята кралицата обича да изпие чаша шампанско. Елизабет II похапва и шоколад от време на време.

Диетата на Елизабет II e тайната на нейното дълголетие

Диетата на Елизабет II e тайната на нейното дълголетие сн. ЕПА/БГНС

Вижда се, че менюто на кралицата е доста разнообразно и пълно с различни полезни вещества. Разбира се, тя, като всеки нормален човек, не се отказва и от някой удоволствия като шоколада и шампанското, но в ограничени количества.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар