Паркирането е безплатно заради лошото време (Вижте в кои градове)

Гласувайте за статията

Паркирането безплатно заради влошеното време

Паркирането ще бъде безплатно заради влошените метеорологични условия. Снегът пак ни изненада. Обстановката е влошена в цяла България. Граничните пунктове са затворени, а в много райони училищата са в принудителна зимна ваканция. Обилният снеговалеж затвори пътища и магистрали. На магистрала „Тракия” се сблъскаха два тира на 71-ви километър в посока София. Не работят и фериботите при Сомовит и Свищов.

От агенция „Пътна инфраструктура” заявиха, че близо 1800 машини на фирмата поддържат пътя чист. Временно е била затворена и магистрала „Марица”, а движението на превозни средства над 12 тона е ограничено по пътя Кюстендил – ГКПП „Гюешево” за снегопочистване.

Някои кметове обявиха безплатно паркиране в платените зони заради влошеното време. В София заради обилния снеговалеж синя и зелена зона за паркиране в центъра на града няма да работи, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова. Обилният снеговалеж прави почистването на зоните невъзможно. Системата за СМС паркиране няма да приема съобщенията за плащане, а талоноите няма да се проверяват от контрольорите, казват от Центъра за градска мобилност. Пътят към Витоша също е затворен, поради опасност от лавини.

Заради лошото време и в други градове обявиха безплатно паркиране за автомобили. „От днес 26-ти февруари, до второ нареждане, зелената зона в Стара Загора ще бъде безплатна. Причината е влошената метеорологична обстановка в Стара Загора”, съобщават от Пътна инфрастуктура. Ръководството на общината моли гражданите да се съобразяват с пътната обстановка, както и да почистят пред домовете и офисите си.

В София и Стара Загора можете да паркирате безплатно заради лошото време

В София и Стара Загора можете да паркирате безплатно заради лошото време

Голяма част от училищата са в зимна ваканция до нормализиране на критичната обстановка. Училищата в Търговище са затворени. Във варненските общини Бяла, Девня и Суворово също няма да се учи. В Силистренско учениците са във ваканция до сряда. Във вторник и сряда няма да се учи и в Дулово, Силистра, Свищов и Смолян. В някои общини в Шуменска, Плевенска и Видинска област също няма да се учи на 27-ми и 28-ми февруари.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар