Лепа Брена: Музиката и ракията са лекарството за балканската душа!

Гласувайте за статията

Лепа Брена разказа за трудностите на Балканите

Лепа Брена е една от най-обичаните сръбски звезди у нас. След сина си Стефан и тя даде интервю за българската публика. Пред Мон Дьо сръбската звезда разказа за всички трудности, през които е трябвало да преминат балканските народи, за да се съхранят като такива. „Ние на Балканите имаме един човешки орган повече от останалите хора в света и той се нарича душа. Вижте само през какво сме преминали – няколко войни, робство, рухване на империи, смяна на режими. В гените ни има устойчивост. Не съм сигурна, че останалите народи по света могат да преживеят толкова болка”, разказа певицата.

Според Лепа Брена болката ни учи, „че можем да ядем само хляб и вода, че можем и да не ядем”. Но тази болка ни учи също така „как да съхраним душата си”. „С музика и ракия, защото в най-тежките дни по тези земи, музиката и ракията са били лекарството за душата”, казва сръбската звезда.

Лепа Брена е родена в Босна и Херцеговина под името Фахрета Яхич. Според нея Титовата Югославия е предшественик на Европейския съюз. Имало е 6 републики и един председател, който всички безкрайно уважават. Тогава се е уважавало вероизповеданието на всеки, както и неговата сексуална ориентация. „И се живееше някак си прекрасно”, разказва певицата.

„Всеки има право на своята религия, сексуалност, на своята интимност. А днес политиците на Балканите спекулират с темата. Често правят нелогични неща и вместо да се бунтуват срещу това, че в региона не успяваме достатъчно да напреднем икономически, скачат срещу религията и сексуалната ориентация, а това са неща, заради които хората не трябва да воюват”, казва Брена за днешните политици.

Според Брена музиката и ракията са лекарството за балканската душа

Според Брена музиката и ракията са лекарството за балканската душа сн. Гугъл изображения

Лепа Брена получава псевдонима си от своя треньор, защото той не харесва името й. „Брена” не означава нищо. Това е била някаква красива жена. А после идва и „Лепа”. „С годините разбрах, че не името, а човекът изгражда образа”, допълва сръбската звезда.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар