Сибирски студ сковава Европа (Синоптици предвиждат до -50 градуса)

Сибирски студ сковава Европа (Синоптици предвиждат до -50 градуса)
1.5 (30%) 2 votes

Сибирски студ в Европа, синоптици предвиждат до -50 градуса замръзване

Лошото време идва към Европа, а сибирски студове заплашват континента. Спокойно, ужасяващите -50 градуса няма да достигнат границите на България, но се очакват понижения на температурите от поне -10, -12 градуса. Синоптици твърдят, че от изток настъпва ледена вълна, която може да замрази континента. Най-застрашени от студа са северните държави, Британия и Скандинавските страни. А също и Русия.

Арктическата буря, която се нарича „Звярът от изтока“, ще доведе до изключително ниски температури през нощта, а в някои райони и до минус осем градуса по Целзий. Очаква се студената вълна да настъпи в Европа още тази нощ.

Както пишат британските медии, поради активната циркулация на въздуха, студения фронт ще се разпростре през Британските острови, Северна Европа и Западен Сибир, като максималните дневни температури ще бъдат едва над нулата, а в Русия се очакват и невероятните минус 50 градуса. Студеното време също така вероятно ще доведе до силен сняг и бури в голяма част от Европа.

„Толкова ниски температури през този период от годината не сме имали от 2013 година насам. Това е необичайно, особено поради факта, че е доста късно през сезона. Пролетта ще бъде забавена с това застудяване. А на 1 март ледената вълна ще е отминала едва наполовина „, казват британски метеоролози, пред „Гардиън“.

През деня се очакват температури около нулата в по-голямата част на континента, докато само Северна Ирландия ще избегне суровото застудяване. Сняг се очаква главно в източните райони на Европа и вероятно ще се натрупва в някои части.

Британският синоптик Томас Уайт вече предупреди гражданите на Британия, че ледниковата епоха може да има сериозни последици за здравето на хората.

Сибирски студ се задава в Европа

Сибирски студ се задава в Европа

„С по-дългите дни и повече светлина може лесно да се забрави, че студеното време все още може да ви убие“, казва д-р Уайт. С други думи – не бързайте да прибирате палтата. Зимата тепърва ще се изявява.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар