Синоптикът Анастасия Стойчева: Това беше краят на меката зима! Идва истински ад!

Синоптикът Анастасия Стойчева: Това беше краят на меката зима! Идва истински ад!
1 (20%) 1 vote

Задава се сибирски студ, гарниран с много сняг

Синоптикът Анастасия Стойчева алармира, че това беше краят на меката зима и допълни, че се задава истински ад.

Според прогнозата на Анастасия Стойчева и колегите й, още през следващата седмица ни очакват обилен снеговалеж и драстично понижение на температурите.

Тя вещае, че за Националния празник на България – 3 март, навсякъде ще е потънало в сняг. От ефира на Би Ти Ви тя уточни, че още в неделя от север-северозапад ще нахлуе изключително студен въздух.

Анастасия Стойчева

Задава се сибирски студ, гарниран с много сняг

Освен това трябва да се вземе под внимание и факта, че над страната ни ще се комбинират два средиземноморски циклона, които задължително ще донесат сняг.
Анастасия Стойчева подчерта, че казано с други думи, страната ни ще бъде застигната от онзи студ, който в момента е обхванал Скандинавския полуостров и северната част на Русия.

Тя посочва, че студът няма да дойде директно в България, а през Западна Европа, за да може да се формира този циклон. Синоптикът уточнява, че ще премине през Генуа, където се формират т.нар. средиземноморски циклони.

Отначало валежите ще са от дъжд, но много бързо почти над цялата страна ще преминат в сняг. В съботния ден все още няма да вали. Преваляванията ще започнат в неделя от югозапад.
Според прогнозата на Анастасия Стойчева, най-много сняг ще падне в планините, включително и на Шипка за Националния празник.

На места новата снежна покривка ще достигне 10-20 см. в комбинация с очаквания североизточен вятър, несъмнено ще има навявания по пътищата.
Синоптикът уточнява, че февруари ще приключи с валежна обстановка. Тя е категорична, че на 25 февруари над по-голямата част от страната ще има сняг.

Във вторник валежите от сняг ще спрат за кратко. Ситуацията, която се задава ще е доста сериозна, още повече на фона на меката зима, която имахме до този момент.
Най-големите количества сняг се очаква да паднат в първия ден от новата работна седмица. В някои части от Северна България температурите ще се понижат до минус 15 градуса.

Леко затопляне ще има в началото на месец март, но това далеч не означава, че той ще е по-спокоен. Както вече стана ясно около 3 март се очаква да падне много сняг. Количествата паднали валежи ще са над нормата за периода, пише Блиц.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар