Синоптиците: Приближава истинска страхотия

Гласувайте за статията

Застига ни арктически студ

По-рано днес синоптиците предупредиха, че приближава истинска страхотия.

Според прогнозата на синоптиците през следващите няколко дни в цяла Европа температурите ще се понижат много сериозно. Това се дължи на студения арктически фронт, който приближава.

Настъплението на студената вълна ще се усети първо в Русия. Там вече бе даден оранжев предупредителен код, предупреждаващ за анормални студове, най-вече в района на Москва.
Синоптиците вещаят, че в неделния ден най-високата дневна температура ще е минус 18 градуса.

синоптиците

Застига ни арктически студ

През нощта температурите ще се понижат още повече и очакванията са да достигнат до минус 28 градуса. Пикът на студа в Москва обаче ще е на 26 февруари. За тогава синоптиците предвиждат, че температурите ще паднат до минус 30 градуса по Целзий.

Студеният фронт напредва и към Централна и Западна Европа. Синоптиците предупреждават, че дори в страни като Франция и Испания, температурите ще паднат до минус 10-12 градуса.

За щастие България остава в периферния фронт на студената вълна.
При нас температурите през уикенда също ще се понижат сериозно, но няма да е чак толкова страшно, тъй като ще са далеч по-приемливи.

Очакванията са студът у нас да отбележи своя пик в сряда – 28 февруари. През този ден термометрите няма да надвишат минус 5 градуса. През нощта температурите ще се понижат още повече и очакванията са, че ще стигнат до минус 10, минус 12 градуса.

Добрата новина е, че след целият този арктически студ, който ни застига, се задава и ново затопляне, според прогнозата на синоптиците.
Още в първите дни на месец март обстановката над целия континент ще се нормализира. Очаква се доста сериозно затопляне. На места температурите дори ще достигнат 18-22 градуса, пише zajenata.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар