Мая Манолова поиска прошка от ефира на Би Ти Ви

Тя е категорична, че всеки български гражданин има право на защита от съответните институции
0

Тя е категорична, че всеки български гражданин има право на защита от съответните институции

Омбудсманът на Република България – Мая Манолова, използва ефира на Би Ти Ви, за да поиска прошка.

Тя обаче не поиска прошка от близките си хора, а от всички онези, на които екипът й все още не е успял да разгледа жалбите или пък не им е обърнал достатъчно внимание.

В сутрешния блок на медията, Мая Манолова заяви, че иска прошка от всички граждани, на които с екипа й не са обърнали достатъчно внимание. Тя увери, че заедно с екипа й ще продължат да работят на максимални обороти и през тази година.

Мая Манолова
Тя е категорична, че всеки български гражданин има право на защита от съответните институции

Според Мая Манолова доброто е много повече. Голяма грешка обаче е, че то не се стимулира, нито пък се показва достатъчно често, колкото би трябвало.

По отношение на смъртта на светеца дядо Добри, тя заяви, че е имала честта да го види няколко пъти в църквата „Александър Невски“. Мая Манолова го определи като свят човек и безсребърник.

Тя не остана безразлична и по въпроса за трудовото робство в страната и българите зад граница.
Според Мая Манолова в такива ситуации институциите трябва да се самосезират още на момента. тя подчерта, че всички български граждани имат право на подкрепа от държавата и защита на правата им и в този ред на мисли, трябва да я получат. Това се отнася както за България, така и за всички българи, които работят в чужбина.

С огромно съжаление тя призна, че модерно робство има и на много места в страната. Омбудсманът сподели, че към момента екипът й работи по жалба срещу месарски цех в Северна България, в който работят 11-12 човека. Условията, при които работят са близки до робските – по 12 часа на ден, без да им се плащат извънредни.

Според нея фактът, че напоследък изразът „трудова експлоатация“ почти е изчезнал от речниците ни, далеч не означава, че няма такова нещо. Нарушенията на правата на работниците стават все по-чести и освен това се засилва и дискриминацията срещу тях, пише retro.bg.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.