Пълен цирк! В Пентагона с амнезия заради изчезването на 800 милиона долара

Гласувайте за статията

Пентагонът не могат да обяснят къде са „потънали“ 800 милиона долара

1/8 от външния дълг на България се равнява на мистериозното изчезване на 800 000 000 долара от бюджета на Пентагона. В най-голямата военна организация след НАТО имат амнезия и не могат да си обяснят къде са изчезнали стотици милиони от бюджета им.

Една от най-големите агенции на Пентагонът не може да оправдае разходи от 800 милиона долара. Това се посочва във вътрешен доклад на водеща одиторска компания. А до него се е добрал порталът „Политико“.

Одиторската фирма „Ернст и Янг“ установила, че Агенцията за логистика към американското министерство на отбраната не е в състояние да документира повече от 800 милиона долара. Средствата уж били вложени в граждански проекти. Но къде наистина са потънали парите все още не е ясно. И никой не знае.

Както е посочила фирмата в своя първи доклад за Пентагона, това е само един от поредицата примери. Тук липсва каквато и да е хартиена следа за милиони долара, потънали за покупка на имоти и оборудване. Както припомня „Политико“, този доклад е публикуван точно в момента, когато американския президент предлага увеличаване на военния бюджет.

Не е ясно къде са изчезнали парите, въпреки че властите се опитват да докажат с налични материали, че са похарчени именно за тях. При положение обаче, че те не са в състояние да оправдаят или докажат разходите си, много е спорно дали Сената и Конгреса ще одобрят средствата, искани от Тръмп за Пентагона.

Наливат милиарди по заповед на Тръмп

Одитът поставя и въпроси за това, дали Министерството на отбраната може отговорно да разполага с годишен бюджет от 700 милиона долара, и по-специално с допълнителните милиарди, които Тръмп планира да предложи този месец.

Цирк в Пентагона, губят им се 800 милиона долара

Цирк в Пентагона, губят им се 800 милиона долара сн. Flickr

Разкритията станаха и повод за подигравки в туитър. В социалните мрежи се шегуват, че явно военните страдат от амнезия, щом не могат да си спомнят, как са загубили парите си. Други пък са на мнение, че вместо за отбрана, средствата явно отиват за финансиране на бунтовнически фракции извън страната. Не е тайна, че военните финансират не една и две бунтовнически групировки в Близкия изток. А средствата за тях потъват в забвение.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар