[caption id="attachment_542047" align="aligncenter" width="300"]Митьо Очите отсвири Божо Кравата Божо Кравата и Митьо Очите са смъртни врагове[/caption]

В спецсъда стартира делото за стрелбата в Слънчев бряг, при която Митьо Очите едва оживя

Димитър Желязков, известен като Митьо Очите, отсвири своя враг Божидар Кузманов-Кравата – пише „България днес“. Несебърският бос не се появи на делото в спецсъда за стрелбата в Слънчев бряг, при която бе надупчен с 5 куршума.

Като поръчител на покушението на подсъдимата скамейка застава Божо Кравата. Пред Темида застават и още 9 членове на бандата му. Десетте мъже са обвинени като част от организирана престъпна група за убийства, принуда и унищожаване на имущество, за наркоразпространение и сексуална експлоатация. Бандата действала на територията на Слънчев бряг, Несебър и Банско. „Избийте ги всичките! Отивайте и ги довършвайте!“ – крещял на приближените си Божо Кравата, виждайки, че стрелбата по Митьо Очите е неефективна и той е жив. Това разказва пред разследващите свидетел на мелето. Версията на Божо Кравата за стрелбата е, че въоръженото нападение в заведението е организирано от Митьо Очите. Самият Кузманов смятал само да разговаря с Желязков, но вместо това получава удар. Тогава започва стрелмата. Кузманов твърди, че той и хората му са действали при неизбежна самоотбрана. Пред своите адвокати Димитър Желявков заявява, че ще се появи в спецсъда, когато бъде призован. Но това така и не стана на заседанието в началото на седмицата.