Чудотворна икона пристига в София! (Къде ще можем да я видим?)

Гласувайте за статията

Чудотворна икона идва в столицата

Чудотворна икона пристига днес в столицата. Днес следобед иконата пристига в София. Тя е копие на иконата на Св.Богородица Иверска, която също е чудотворна и се намира в Света гора. Иконата има още едно наименование – Вратарница. Тя защитава дома ни от стихийни бедствия. Покровителка е на всички жени и пазителка на домашното огнище.

Днес в 17:00 часа  в столичния храм „Св. Мъченица Параскева” започва служба, по време, на която всички вярващи ще могат да се поклонят пред образа на Божията майка, пише БТВ. Свещениците разказват, че копието на иконата също е от манастир в Света гора. То е докоснато и е осветено при чудотворната икона на Богородица там. Рисувано е от монасите в манастира. Преди година копието на иконата се намира в манастира „Св. Панталеймон” и извършва много чудеса.

Иконата помага на семейство, което иска да сдобие е рожба, но медицината им казва, че няма да могат да имат деца. След посещението на иконата обаче те се сдобиват с желаната рожба. Иконата помага и на бедни хора, изпаднали в затруднение, както и на неличимо болни. Свещениците от църквата и хората казват, че всеки, който вярва ще получи своето чудо, стига да отправи искрените си молитви към Богородица.

Копието на чудотворната икона на Богородица ще остане четири дни в храма. За да могат всички, които искат да отидат и да се помолят, храмът „Св. Мъченица Параскева”, ще остане отворен по-дълго.

Чудотворна икона идва в столицата

Чудотворна икона идва в столицата

Самата икона, която пристига в Света гора, пристига в храма по необичаен начин. Тя стига до там по морето. Монасите я виждат, но не легнала във водата, а изправена. Те също така виждат и образа на Богородица, която им казва кой  от тях да я извади от водата. Това прави монахът Гавраил, който живее в безмълвие в планината. Той вади иконата от водата, вървейки по нея като по суша.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар