Пирамидите са построени от хора!(Какво още показват новите проучвания)

Гласувайте за статията

Пирамидите  разгадани

Пирамидите най-накрая разкриха своята тайна. От много дълго време учените спорят кой е построил пирамидите. Има различни версии за строежа на тези невероятни постройки.

Учени от изследователската фондация „Глен Даш” със седалище в САЩ установиха, че при построяването на Хеопсовата пирамида в Гиза са допуснати грешки, заради които основата й не е идеален квадрат, съобщи Лента, като цитира СайънсАлърт.  Хеопсовата пирамида, наричана още Голямата пирамида, е най-голямата и най-старата от пирамидите в Гиза. Тя е най-високото изкуствено съоръжение в света. Днес липсва върхът на пирамидата и част от външната й каменна облицовка. Стените на пирамидата са ориентирани към четирите посоки на света, като входът е от северната. Вътре има няколко камери, съединени с коридори, и недовършена подземна камера.

Учените са на мнение че, въпреки големите инженерни способности на древните египтяни, те са се объркали и затова построеното от тях съоръжение не е с еднакви страни, съобщава БТА.

Въпреки научните доказателства, че пирамидите са построени от египтяните, съществуват и други алтернативни версии. Те гласят, че пирамидите са построени с помощта на технологии, които са достъпни само за по-развити цивилизации. Такива са извънземните.

Учените правят опити да реконструират външния вид на пирамидите в Гиза, какъвто е бил преди 4500 години. При опитите те обаче откриват дефекти. След като били издигнати, пирамидите били облицовани с варовик. Този материал бил използван обаче за построяването на нови домове, след като Кайро бил опожарен от арабите през 1168-ма година.

Изследователите откриват 84 „точки”, които съответствали на краищата на облицованата пирамида. Те били подложени на регресионен анализ, за да може учените да изчислят дължината на всяка страна от съоръжението. Оказало се, че западната страна е с около 14 сантиметра по-дълга от източната.

Древните египтяни са били добри строители

Древните египтяни са били добри строители

По думите на учените получените данни показват, че древните египтяни са били добри строители и са можели да строят пирамиди. Но и те като всички нормални хора са допускали грешки.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар