Мега проекти: Строят уникален „зелен“ хотел в Дубай

Гласувайте за статията

Мегапроекти: Уникален проект в Дубай ще промени представите за зелено строителство

Актуалното зелено строителство достига нови върхове, с грандиозни мегапроекти в Дубай. Емирството е едно от най-богатите в света и едно от най-бързо развиващите се. Сега проектът, който архитектите строят тук ще даде възможност на гостите на пустинята да се насладят на истинска тропическа гора.

Световната столица на лукса – Дубай, съвсем скоро ще се сдобие с нов подарък – уникален хотел с тропическа гора.

Откриването на съоръжението е планирано за 2018 г., а хотелът трябва да бъде разположен на 185 800 квадратни метра и да притежава дори собствен изкуствен плаж.

Амбициозният проект включва гори, водопади, реки, мостове и дори истински животни. Климатът тук ще бъде специално регулиран, за да се създаде истинска атмосфера на тропическа гора. Очаква се дори гостите да се насладят на живи растения донесе от джунглите на Амазония. И за да е още по-пълна идилията, всичко това ще бъде покрито със стъклен покрив, под който дърветата да се развиват спокойно.

На 25-ия етаж на луксозната сграда ще се разполага и басейн със стъклен под, който ще позволява на посетителите да виждат и улиците на Дубай. Комплексът ще разполага и с многобройни други забавления, предназначени да осигурят максимално развлечение на гостите.

Зад проекта Rosemont Five Star Hotel & Residences стои фирмата „ZAS Architects“. Компанията е една от най-известните в бранша, а също така активно подкрепя зеленото строителство. Според чертежа хотелът ще бъде 47-етажна кула. И ще бъде един от най-високите в света.

Върху 185 800 квадратните метра, на които ще се намира хотелът, близо 7 000 души ще се наслаждават и на дъждовни гори.

На върха на сградата ще има джунгла с водопади и потоци.

Строят уникален проект в Дубай

Строят уникален проект в Дубай сн. You Tube 

Гостите на хотела ще могат да се насладят на боулинг, парк с истински животни и риби, и много други вълнуващи дейности. Нямаме търпение да го видим готов.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар