Бой за течен шоколад във Франция!(Видеото стана хит в мрежата)

Бой за течен шоколад във Франция!(Видеото стана хит в мрежата)
3 (60%) 1 vote

Течен шоколад доведе до сбивания

Течен шоколад доведе до сбивания в хранителен магазин във Франция. Голямо намаление на популярна марка течен шоколад доведе до масови сбивания и викане на полиция.

След близо тройно намаление на марка течен шоколад се стигна до насилие и масови сбивания в голям супермаркет, предава BBC. Цената на бурканче течен шоколад е намалена от 4, 50 евро на 1, 50 евро. След обявяването на намалението към магазина се стича огромна тълпа от желаещи да си закупят това сладко изкушение. Резултатите обаче не са очакваните. Някои от клиентите вместо с шоколад си тръгват оскубани, а преди това дори се стига до саморазправа.

Бутане, скубане, разкървавени ръце и напрежение са резултатите от промоцията на шоколад. Служителите в супермаркетите разказали пред френските медии за преживения стрес, докато настървените клиенти се опитват да си вземат бурканче шоколад.

Бой за шоколад е имало в цяла Франция. На места служителите го описват като „бунт”. „Хората бяха обезумели. Бяха като животни. Една жена дърпаше разярено друга за косата. Тя пък я прасна по главата с голяма кутия, видях една жена и с окървавена ръка”, описва служител в един от магазините. „Хората се блъскаха, бутаха всичко, чупеха друга стока, беше нещо страшно и се наложи да извикаме полиция”, споделя друг служител.

От един от супермаркетите споделят, че въпреки цялата истерия успяват да продадат наведнъж стока, която обикновено продават за около три месеца. До този момент подобно поведение във Франция се забелязва само покрай „Черния петък”.

Бой за течен шоколад във Франция

Бой за течен шоколад във Франция

От компанията, която произвежда течния шоколад, казаха, че нямат вина за случилото се. Те подчертаха, че намалението е било по решение на хранителната верига. Над 365 милиона килограма  от този вид течен шоколад се консумира в 160 страни всяка година. Сладкото изкушение  е създадено от семейство Фереро през 1940-та година в Италия.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар