Изкусвеният интелект – новата заплаха за човечеството

Изкусвеният интелект – новата заплаха за човечеството
0

Изкуственият интелект и вредите

Изкуственият интелект е най-новата заплаха за човечеството. Днес човечеството се бори с много проблеми. Освен климатичните промени, хората се срещат все по-често и с проблеми, свързани с новите технологии. Собственикът на голямата китайска компания „Alibaba” предупреди за опасностите от изкуствения интелект.Нашият компютър винаги ще бъде по-умен от нас. Той не забравя, не се ядосва.

Според основателя на компанията Джак Ма, ние сме щастливи, че живее в свят, който преминава през значителна трансформация. А тя се дължи на новите технологии. Той обаче прогнозира, че всяка нова технология може да създаде социални проблеми. Джак Ма съветва хората да си сътрудничат, защото самата технологична революция създава дисбаланс в света.

Той споменава за изключително бързото развитие на изкуствения интелект. Джак Ма и много негови колеги предупреждават за щетите, които „изключителни интелигентните компютри” биха могли да нанесат на човечеството.

„Изкуственият интелект е заплаха за човечеството. Мисля, че изкуственият интелект трябва да подкрепя хората. Технологията винаги трябва да служи на хората, а не да им пречи в работата”, казва Джак Ма на икономически форум в Давос. „Но компютрите не могат да бъдат толкова мъдри, колкото хората. Изкуственият интелект и роботите ще унищожат много работни места, защото в бъдеще машините ще вършат много неща”, заявява основателят на „Alibaba”.

Имайки предвид, че днес най-големите технологични гиганти работят върху развитието на изкуствения интелект, Джак Ма бил попитан от журналисти и за отговорността на тези компании. „Нашата отговорност е да имаме добро сърце и да правим добро. Трябва да сме сигурни, че всичко, което правим, е фокусирано върху бъдещето”, казва Ма.

Изкусвеният интелект – новата заплаха за човечеството
Изкусвеният интелект – новата заплаха за човечеството

Изкуственият интелект може би наистина е опасен за хората. Днес вече роботи се назначават на работа в различни страни. В Единбург робот на име Фабио е назначен в супермаркет да упътва хората. Друг робот Роби е бил назначен в унгарската полиция, за да обяснява на малките деца как да се пазят от престъпници. Все повече този изкуствен интелект заема местата на хората и става заплаха за човечеството.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.