Делото КТБ пак се спъна

Гласувайте за статията

Цветан Василев се подвизава в Сърбия

Цветан Василев още не е получил обвинителен акт за аферата КТБ

Делото за източване на КТБ не тръгна и от втория опит в Специализирания наказателен съд – пише „България днес“. Мотивът отново бе, че соченият за ръководител на престъпната група и собственик на трезора Цветан Василев не е редовно призован и не е получил обемния обвинителен акт – отбелязва изданието.

От прокуратурата обясниха, че още миналата година са изпратили съдебна поръчка до Сърбия, където пребивава банкера, но отговор няма. В опит да преодолее конфузната ситуация съдът попита адвокатите дали биха съдействали за връчването на призовката на Цветан Василев, но те отказаха, тъй като не са длъжни да правят това.

„Ако знаете телефон, мейл, факс, моля ви“ – обърна се съдия Верджиния Петрова към защитниците. Но те ѝ отговориха с отрицателно поклащане на глава. Мотивът им бе, че законът не ги задължава да съдействат за подобни неща на съда.

Така поредният опит мегаделото за откраднатите над 2 милиарда лева от Корпоративна търговска банка (КТБ) бе отложено за февруари. За всеки случай бяха определени и още няколко резервни дати до края на годината. Откакто банката хлопна врати през юни 2014 г. Цветан Василев се подвизава в Сърбия, откъдето даде и няколко интервюта за водещи телевизии у нас и Сърбия.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

1 коментар to “Делото КТБ пак се спъна”

  1. Христов

    ян. 25. 2018

    Явно Цветан Василев няма да бъде вкаран в затвора за финансовите далавери, които извърши в КТБ!

Добавете коментар