Фейсбук променя времето! (Вижте какво изобретиха)

Гласувайте за статията

Фейсбук измерва времето по нов начин

Фейсбук има нова мерна единица за измерване на времето. Ние измерваме времето в секунди, минути, часове, но не и Фейсбук. Компанията на Марк Зукърбърг измисли нова мерна единица за време. Новата единица е предназначена предимно за специалисти. Единицата е кръстена „Flick”.

Мерната единица на Фейсбук е предназначена предимно за професионалистите, които работят в сферата на филмовата индустрия и специалните ефекти. Идеята е да разделят кадрите в своите произведения в лесно за използване и запаметяване число или т.нар. „Flick”. Името е съкращение от „Frame Tick”, като тази единица е малко по-голяма от наносекунда, но по-малка от микросекунда.

Новата мерна единица е изобретена от Кристофър Хорват. Той е специалист с богат опит в киноиндустрията и е работил за компании като „Pixar”, „Weta Digital”, „Industrial Light & Magic”, а сега е част от компанията Фейсбук.  Хорват казва, че когато създава реклами и визуални ефекти, той е изправен пред сериозни трудности в работата си.

„Когато измерваш продължителността на кадъра с всички известни мерни единици за време, се получава, така че, всеки от тях е равен на 41 666 666, 669 наносекунди. Това не е само непривлекателна, но и неудобна цифра. Когато се прибавят такива числа, възникват усложнения. Артисти и програмисти често се оплакват от това”, заявява Хорват.

Според него новата единица е приложима за каквато й да е кадрова честота във видеото.

„С помощта на „Flick” всеки  кадър може да бъде представен като обикновено четно число. Например, ако разширението на филма е  24 кадъра в секунда, то всеки кадър ще се дели на 29 400 000 флика”, казва Фейсбук програмиста.

Инструкциите,  за това как се ползва новата единица за време , Кристофър Хорват публикува със свободен достъп.

Фейсбук има нова мерна единица за измерване на времето

Фейсбук има нова мерна единица за измерване на времето

Марк Зукърбърг обеща промени във Фейсбук. И те вече започнаха. Той иска да гарантира на ползващите Фейсбук, че „прекараното във Фейсбук време  е добре прекарано време”. „Личното ми предизвикателство за 2018-та година е да се съсредоточа върху оправянето на тези важни въпроси“, каза Зукърбърг.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар