Зловеща находка в Сибир! Ето какво откриха на дъното на езеро

Гласувайте за статията

Зловеща находка в Сибир, откриха гробница на дъното на езерото

Зловеща находка намериха археолози в Сибир. На дъното на замръзнало езеро са открити останки от скелети, за които се смята, че са принадлежали на членове на кралското семейство. Но не Романови.

Същия този район го наричат ​​и сибирската „Долина на царете“, както се нарича и мястото в Египет, където преди 500 000 години са били погребани фараоните.

Археолозите, които работят в южната част на Сибир, намерили недокоснати замразени гробове, в които има вероятност да са погребани членове на кралското семейство Ситиян. Тази гробница съществува вече 2800 години и е по-голяма от футболно игрище. Смята се, че би могла да бъде най-старата и най-голямата гробница в региона.

Ситияните са били номадски народ, който е доминирал в евразийската степ от девети век пр.н.е.чак до първи век пр.н.е.

Смята се, че са били изключителни аутсайдери, но и големи бойци. Херодот пише за тях в своите летописи и твърди, че са правили палта от кожите на жертвите си, а от черепите им са пиели, като от чаши.

Въпреки че този народ не е строял селища, оставили са множество гробници, пълни с бижута, оръжия, злато и други накити. Носели са богато украсени накити, а също и други скъпи предмети.

Много гробници са били направени в трайно вледенените земи, а археолозите намерили тук напълно запазени и замразени мумии.

От седемдесетте години на миналия век, археолозите изследват няколко гробници в долината на Уюук в Тува. Това е руска република, която се намира северозападно от Монголия. Районът е известен като „Долината на царете“ в Сибир, както в Египет се нарича мястото, където преди 500 000 години са били погребани фараоните.

Зловеща находка в Сибир

Зловеща находка в Сибир

По време на разкопките на планината, археолозите намерили непокътната гробница. А в нея се намирали тялото на мъж и жена, както и около 9 хиляди златни предмети. Учените се надяват да открият и други забележителни находки там.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар