Експерт направи страшни разкрития за новия грип

0

Може да засегне дори и мозъка

Доц. Любомир Киров направи страшни разкрития за новия грип, който е на път да предизвика епидемията тази година.

Той посочи, че грипът си е грип и човек винаги трябва да е подготвен, че може да го „нападне“.
Тази година обаче грипът, който ще върлува е малко по-различен. Според статистиката именно януари е месецът с най-много заболели.

Този факт разбира се си има своето логично обяснение. То е, че около коледните и новогодишните празници хората са се събирали в големи компании. В зависимост от това колко е силна имунната ви система, грипът може да се прояви на по-късен етап. Освен това е достатъчно да има само един болен от грип, за да зарази всички наоколо.

грип
Може да засегне дори и мозъка

Тази година високата заболеваемост от грип започна още през октомври. Добре би било хората да се научат да различават вирусните заболявания от грипа. Така например кашлицата сама по себе си не е знак, че сте болни от грип, тя може да е знак за много други заболявания.

За разлика от вирусните заболявания, грипът започва изведнъж с висока температура, силна обща отпадналост, болка в костите и мускулите и общо неразположение.
Съветът на експерта е всички, които имат тези симптоми да не губят време, а да потърсят веднага лекарска помощ.

Трябва да сте наясно, че ако не успеете да свалите високата температура и тя продължи да ви измъчва и на следващия ден, симптомите неминуемо ще започнат да се влошават.
Добре е още в първия момент, в който усетите, че започвате да се разболявате да вземете мерки като например прием на парацетамол, витамини и топли течности. Специалистът обаче посочва, че чаят или млякото например в никакъв случай не трябва да са горещи, а само топли.

Освен това е добре да запомните, че антибиотиците не действат срещу вирусите, а само срещу инфекциите. При малките деца, възрастните хора, хронично болните и бременните усложненията настъпват много бързо. В редки случаи засягат дори и мозъка.

Най-лошото е, че тази година ще върлува нов грипен щам. Област Перник вече е в грипна ваканция до 17 януари, пише Блиц.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.