Кралица Елизабет II едва се размина със смъртта!

Кралица Елизабет II едва се размина със смъртта!
3 (60%) 1 vote

Кралица Елизабет II на косъм от смъртта

Кралица Елизабет II срещна смъртта много отблизо. По време на пътуване на кралицата до Нова Зеландия през 1981-ва година тя се разминава на косъм от смъртта. Нов доклад на правителството на Нова Зенландия се опита да скрие факта, че млад мъж се опитва да убие Елизабет II при нейното посещение в страната.

При посещението си кралицата се появява пред тълпата и ги поздравява. През това време младо 17-годишно момче се прицелва в нея и стреля с пушка. Кристофър Джон Луис се опитва да убие Елизабет II.

Когато кралицата слиза от колата, за да поздрави насъбралата се тълпа, се чува странен шум. Изтрелът на Луис минава покрай главата на Елизабет II.  Младото момче за щастие пропуска и успява само за кратко да отвлече вниманието на тълпата. Той не успява с опита за покушение.

Младежът искал да унищожи членовете на кралското семейство и за малко да успее.

Новозеландските власти и полицаи се опитват да скрият случилото се и неговата  сериозност. Според бивш служител на полицейското управление полицията се опитала да скрие нападението над кралицата от 1981-ва година.

„Никога няма да получите истинско досие по случая”, казва бившият служител.

Властите се страхуват, че ако се разчуе за случилото се кралското семейство никога повече няма да отиде в Нова Зенландия. Затова тези събития се прикриват. Официалният разпит на 17-годишното момче е унищожен.

Бившият адвокат на Луис заяви, че правителството решава да не обвинява младежа в предателство заради покушението на кралицата. То вярва, че това ще привлече ненужно внимание към събитието и ще предизвика много неудобства.

„Фактът, че в Нова Зенландия е имало опит за убийството на кралицата… беше твърде политически горещ, за да се справим.

В опит да напише своя биография на младото момче е казано никога да не споменава този случай и да забрави за тези събития.

Кралица Елизабет II едва се размина със смъртта

Кралица Елизабет II едва се размина със смъртта сн. Туитър

По-късно обвиненията за опит за убийство са понижени до притежание на огнестрелно оръжие.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар