Доналд Тръмп възмути ООН с расистки коментари! (Вижте думите му)

Гласувайте за статията

Доналд Тръмп пак се изложи

Доналд Тръмп отново успя да се изложи. С думите си той ядоса ООН.

ООН нарече президента на САЩ „расист” заради използваните от него обидни думи спрямо имигрантите от Африка и Хаити. Той е определил хората идващи от тези страни като ненужни за страната му.

Изказването на Доналд Тръмп беше определено за „ шокиращо”, „срамно”, „расистко”. Той изрази своите предпочитания от къде да са имигрантите. Така например президентът би приел такива от Норвегия, но не и от други африкански страни.

„Някои политици във Вашингтон избират да се борят за чужди страни, но президентът Тръмп винаги се бори за американския народ”, казва говорителят на Белия дом.

„Той иска да направи нашата страна по-силна, като приеме тези, които могат да допринесат за нашето общество, за растежа на нашата икономика и да бъдат асимилирани от нашата велика нация”, допълва той.

Белият дом не е направил опит да отрече думите на Доналд Тръмп. Няколко часа след излизането на информацията за себе си обаче самият Тръмп коментира своята постъпка. В социалната мрежа той каза, че използваните от него думи наистина са били груби, но те не са тези казани от медиите.

Говорителят на ООН Рупърт Колвил определи думите на Тръмп като „расистки”. „Това не може да се определи като друго освен като расистко изказване”, каза на пресконференция в Женева Колвил.

Африканският съюз обяви, че е разтревожен от коментара на американския лидер Доналд Тръмп, който използва вулгарен език, за да постави под въпрос защо САЩ приемат повече имигранти от страни от третия свят.

Доналд Тръмп възмути ООН с расистки коментари

Доналд Тръмп възмути ООН с расистки коментари сн. Интернет

С тези свои думи президентът отново се изложи. Така той едва ли ще успее да спечели доверието на американците. Според проучване направено сред тях те вече не вярват на държавния си глава и даже го определят като лъжец. Американците са на мнение, че Тръмп не е направил нищо, за да докаже, че е годен за длъжността на президент. Откакто е на този пост той по-скоро е разочаровал своите избиратели и не е успял да спечели доверието им.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар