Заплашват Лиляна Павлова със съд в Белгия!(Вижте защо)

Гласувайте за статията

Лиляна Павлова може да бъде съдена заради клевета

Лиляна Павлова може да бъде дадена на съд в Белгия заради клевета. В деня на откриването на българското председателство на Европейския съюз Лиляна Павлова бе предупредена от българския журналист Георги Готев. Той предупреди, че ще се консултира с адвокати и ще я даде на съд за клевета.

Работещият в Брюксел български журналист се закани да съди в белгийски съд Павлова. Причината е думи на Павлова, че неговият сайт е разпространител на „фалшиви новини” и „слово на омразата”.

„След консултация с юристи мога да изправя Павлова пред белгийски съд за клевета. Моят сайт оперира от Белгия и смятам нейните твърдения за увреждащи моята работа”, заяви Георги Готев.

Журналистът разказа, че в четвъртък Лиляна Павлова се е срещнала с група от 56 журналисти, поканени да отразят откриването на българското председателство.

Павлова бе попитана от финландския журналист Пека Миканен какво мисли за сайта на Готев. Както и за лошия образ на България в медийната свобода. Тя отговорила, че дори не желае да говори за него, защото разпространява „слово на омразата” и „фалшиви новини”, а инициаторът на сайта работел „срещу своята страна”.

„Това не е официалният сайт на председателството. Този сайт, въпреки че дублира името на българското председателство, не бива да се взема предвид, когато се отразява националната позиция, по който и да е въпрос. Мисля, че няма нужда да даваме гласност. Свободата на медиите не означава, че трябва да допускаме реч на омразата или фалшиви новини”, е заявила още Павлова, без да конкретизира.

Сайтът е създаден през есента на миналата година от Готев, който е зам.-главен редактор на базираната в Брюксел медия Euractiv.

Лиляна Павлова може да бъде дадена на съд заради клевета

Лиляна Павлова може да бъде дадена на съд заради клевета

„Аз” не работя срещу страната си”, а й служа, което смятам за свой дълг като журналист и гражданин”, коментира той.

Работещият в Брюксел български журналист се закани да съди в белгийски съд Павлова

Работещият в Брюксел български журналист се закани да съди в белгийски съд Павлова

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар