Марк Зукърбърг : Facebook има много работа(Вижте какво обеща той)

Гласувайте за статията

Марк Зукърбърг обеща да „оправи” Facebook

Марк Зукърбърг започна новата 2018-та година с наистина добро обещание за всички нас. Той обеща да „оправи” социалната мрежа Фейсбук, която всички ние ползваме. Още от 2009-та година Зукърбърг започна да си поставя цели за всяка нова година.

Първо той започна да носи вратовръзка всеки ден. Това му напомняше колко важно е социалната мрежа Фейсбук да стане печеливша въпреки ширещата се финансова криза. Друга цел на Зукърбърг беше да научи мандарин, както и да яде месо само от животни, които лично е убил.

Миналата година той посети всички американски щати, в които не беше ходил.

Новата цел на Зукърбърг през 2018-та година е изцяло свързана с Фейсбук. Той иска да предпази потребителите на социалната мрежа от тормоз, както и от държавна намеса.

Зукърбърг иска да гарантира на ползващите Фейсбук, че „прекараното във Фейсбук време  е добре прекарано време”.

„Личното ми предизвикателство за 2018-та година е да се съсредоточа върху оправянето на тези важни въпроси“, каза Зукърбърг. „Ние няма да предотвратим всички грешки или злоупотреби, но понастоящем допускаме прекалено много грешки при прилагане на политиката ни и предотвратяване злоупотребата с нашите инструменти”.

Зукърбърг планира да събере експерти, които да отговарят за различни теми – политика, технологии, медиите.

Миналата година срещу компанията на Марк Зукърбърг имаше обвинения. Според тях чрез социалната мрежа Фейсбук е имало руска намеса в американските избори. Тогава бивши служители във Фейсбук също отправиха сериозни критики за ролята й в света.

Фейсбук обяви инициативи в Бразилия за противодействие на фалшивите новини, тъй като с наближаването на президентските избори през октомври се очаква броят на тези новини да набъбне, предаде Асошиейтед прес.

Марк Зукърбърг обеща да „оправи” Facebook

Марк Зукърбърг обеща да „оправи” Facebook

Дали Марк Зукърбърг ше се справи с новото си предизвикателство и ще успее ли спре злоупотребите с фалшива информация и профили ще разберем в края на годината.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар