Войната продължава!(Вижте думите на Доналд Тръмп за новогодишната рече на Ким Чен Ун)

Гласувайте за статията

Словесната борба между Доналд и Ким Чен Ун продължава

Доналд Тръмп отговори на новогодишната реч на Ким Чен Ун,  в която  лидерът на Северна Корея предупреди САЩ за готовността за ядрен удар. Президентът на САЩ отбеляза, че и той „има ядрен бутон”. По неговите думи този бутон надминава севернокорейския и по размери, и по мощ. В същото време Конгреса на САЩ напомни законопроекта, който забранява на държавния глава лично да вземе решение за ядрена атака.

Тръмп написа в социалната мрежа Туитър, че той също има ядрен бутон, който е по-голям и по-мощен.

„Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун каза, че „ядреният бутон е на бюрото му през цялото време”. Ще го информира ли някой от неговия изтощен и гладуващ режим, че и аз имам ядрен бутон, но е много по-голям и по-мощен от неговия, и моят бутон работи”, подчерта Доналд Тръмп.

„Цялата територия на САЩ е в радиуса на нашата ядрена атака, а ядреният бутон постоянно ме чака на бюрото в кабинета ми, каза севернокорейският лидер.

Ким Чен Ун подчерта още, че Вашингтон трябва да приеме това като реалност, а не като заплаха.

На 2-ри януари американските медиите съобщиха, че Пхенян се готви да тества междуконтинентална балистична ракета. Тестът вероятно ще се проведе тази или следващата седмица, съобщават медиите.

Директорът на националното разузнаване на САЩ Даниел Коутс призна опасността, която представляват ядрените ракети за САЩ.

В Американския конгрес изразиха загрижеността си не само от заплахите на Северна Корея, но и от изказванията на Доналд Тръмп.

Депутатът Тед Лиу, заяви, че законът, който насърчава, ще бъде  в състояние да защити САЩ от възможната ядрена война с КНДР. Той допълни още, че президентът няма право да взема самостоятелни решения за нанасяне на удари.

Лиу подчерта също така, че ако започнат военни действия, ще загинат не само американци, но и много корейци.

Политикът добави още, че фактът , че двете страни имат ядрен бутон, може да доведе до унищожаването на Америка.

По-рано руското министерство заяви, че самите Съединени щати предизвикват Северна Корея.

Словесната борба между Доналд и Ким Чен Ун продължава

Словесната борба между Доналд и Ким Чен Ун продължава

Според Олег Бурмистров, посланик на министерството, Вашингтон прави всичко това, за да има повод за по-строго затягане на санкциите.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар