Китай и Русия засилват стратегическото си сътрудничество!(Вижте какво каза китайският президент)

Китай и Русия засилват стратегическото си сътрудничество
0

През 2017-та Китай и Русия постигат напредък в развитието на руско-китайските отношения

Китай е готов да засили стратегическото сътрудничество с Русия на международната сцена. Това се посочва в поздравителна телеграма на ръководителя на китайското министерство на външните работи Ван И. Тя е адресирана до руския му колега Сергей Лавров.

По-рано китайският президент Си Дзинпин заяви, че през 2017-та година е постигнат значителен напредък в развитието на руско-китайските отношения.

Руският президент Владимир Путин от отбеляза значително увеличение на обема на взаимна търговия и развитие на сътрудничеството в областта на науката, техниката, културата и хуманитарната област по руската телевизия.

Китайският външен министър Уанг Йи заяви, че Пекин е готов да засили стратегическото сътрудничество с Москва на международната сцена. Това се посочва в поздравителната телеграма на руския министър Лавров.

„В новата 2018 година, китайската страна е готова в съвместни усилия с Русия всестранно да реализира консенсуса, постигнат от лидерите на двете страни, за непрекъснатото задълбочаване на стратегическото сътрудничество на международната сцена, да се положат усилия за изграждане на нова форма на международни отношения, основани на взаимното уважение, справедливост и взаимно сътрудничество”, цитира РИА Новости.

Ръководителят на китайското външно министерство, заяви, че благодарение на сътрудничеството на лидерите на двете държави, през 2017-та година е постигнат напредък в отношенията между двете страни. Министърът отбеляза още, че Пекин и Москва непрекъснато задълбочават политическото взаимно доверие.

„Нивото на прагматично сътрудничество нараства, поддържа се тясно сътрудничество по най-важните международни въпроси”, каза Уанг Йи.

Той добави, че страните осъществяват важен принос за поддържането на регионалния и международен мир, както и за устойчивото му развитие.

„Председателят Си Дзинпин заяви, че е готов да се присъедини към руския си колега Владимир Путин за укрепване на политическото и стратегическото взаимно доверие, както и в разширяването на всестранното прагматично сътрудничество”, каза агенция Синхуа.

Китай и Русия засилват стратегическото си сътрудничество
Китай и Русия засилват стратегическото си сътрудничество

Сътрудничеството между двете страни през 2018-та и 2019-та ще помогне за засилване на партньорството между регионите.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.