Ужас! Властите разследват терористичен акт в Санкт Петербург!

Гласувайте за статията

Бомба гръмна в хранителен магазин в Санкт Петербург

 

Руските власти разследват терористичен акт в Санкт Петербург. В хранителен магазин в града избухна бомба. Властите все още нямат информация за извършителя.

Прокуратурата в Санкт Петербург образува дело и повдигна обвинение срещу неизвестен извършител след избухването на бомбата. Обвинението е за опит за убийство. По предварителни данни мощността на взрива е била 200 грама тротилов еквивалент, пише Блиц.

Властите в града в момента разследват случая и са сформирали извънредна група за справяне със ситуацията.

Бомбата е била поставена в магазин от голямата верига супермаркети „Перекресток”. Тя е била поставена в сектора, където гражданите оставят личния си багаж. След  взрива руските власти разпространиха видео и част от показанията на свидетели.
„ Чухме гърмежи като от пиратки или заря. След три минути започнаха да вият сирени. Когато излязох на улицата видях, че на кръстовището стоят много автомобили на полицията, Бърза помощ и пожарната. Районът беше отцепен”, разказа един от очевидците, който живее в близост до мястото на взрива.

От магазина са били евакуирани 70 души. Не е ясен точният брой на пострадалите. По-тежко ранените са 10 души. Те са закарани в болница, а един от тях е с опасност за живота.

Причината за инцидента все още не е ясна. Властите изясняват дали това е терористичен акт и кой отговаря за него.

Бомбата гръмна само няколко дни след като световните медии разпространиха информацията, че Русия е предодотвратила друго голямо терористично нападение в Санкт Петербург. Това се е случило с помощта на секретна информация предадена от ЦРУ.

Все още не е ясно дали тази бомба е поставена от конкурентна верига на магазина или това е терористичен акт.

Властите разследват терористичен акт в Санкт Петербург

Властите разследват терористичен акт в Санкт Петербург

Междувременно в Санкт Петербург беше разпространено друго видео. На него се вижда горящ пътнически автобус. Причините за инцидента с автобуса все още се  разследват и изясняват от руските власти.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар