Русия и САЩ отново на война! Дори и празниците не стоплиха отношенията между двете държави

Русия и САЩ отново на война! Дори и празниците не стоплиха отношенията между двете държави
0

Русия се противопостави на САЩ за въоръжаването

Русия няма да участва в ускоряването на „надпреварата във въоръжаването“ със САЩ. Това увери в разговор с агенция TACC председателят на Комисията по отбрана и сигурност към Съвета на федерациите Виктор Бондарев.

„Бих искал да отбележа, че Русия няма да засилва надпреварата във въоръжаването, нямаме намерение да нападаме никого. Ето защо от нашата страна не следва да се очаква ескалация на напрежението. Ако отнякъде такава може да дойде, то това е отвъд океана, и е трудно да бъдат предсказани нейните форми и мащаби“, подчерта Бондарев, който е бивш главнокомандващ на Военнокосмическите сили на Руската федерация.

Бондарев напомни, че американските военни разработват хиперзвуково оръжие (като крилата ракета X-51), „заплашват да излязат от Договора за ликвидация на ракети с малък и среден обсег, повишават ядрения потенциал“.

„На всяка възможна заплаха нашата държавна програма за въоръжаване предвижда достоен отговор. Но в същото време Русия не се фокусира върху отразяването на евентуални атаки, а върху последователното укрепване на отбранителната способност на страната, разработването и внедряването на нови високотехнологични оръжия и военно оборудване за бойни действия“, обясни Бодарев.

Новата държавна оръжейна програма до 2027 г., съгласно думите му, отразява „фундаментални, а не конюнктурни задачи“, пише ПИК. В допълнение към горното, те включват разработването на отбранително-промишления комплекс (ОПК) и подобряването на неговите възможности, по-нататъшното превъоръжаване на войските и качественото обучение на персонала от общоназначени сили.

Русия и САЩ са в постоянен конфликт. Дори и празниците не стоплиха отношенията между лидерите на двете държави.

Русия и САЩ отново на война! Дори и празниците не стоплиха отношенията между двете държави
САЩ и Русия отново на война! Дори и празниците не стоплиха отношенията между двете държави

Следващата среща между Тръмп и Путин ще е през лятото на 2018-та в Буенос Айрес, за срещата на Г-20. Дали тогава президентите на Русия и САЩ  ще са на едно и също мнение поне по един въпрос можем само да предполагаме.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.