Как Доналд Тръмп приключи първата година от своя мандат(Вижте постиженията на Тръмп за страната)

Гласувайте за статията

Доналд Тръмп завърши успешно първата си година в Белия дом

Американският президент Доналд Тръмп подписа приетия от Конгреса и Сената проект за данъчна реформа, превръщайки го в закон, съобщава американското издание The Hill, цитирано от Фокус.

Изданието отбелязва,че събитието слага край на първата година на Доналд Тръмп в Белия дом по успешен за президента начин.

Тръмп имаше и много други успехи през тази година.

Сред другите успехи на американския президент беше избирането на новия главен прокурор Нийл Горсач, припомня вестникът.

Републиканците обаче, въпреки всичките си опити, не успяха да се преборят за смяна на действащата, заложена от бившия президент Барак Обама, система в здравеопазването, предава ПИК.

Друга главна тема в американския парламент през 2017-та година бе предполагаемата руска намеса на президентските избори от ноември 2016-та година. В намесата на изборите бяха замесени и някои лица от щата на тогава все още кандидат-президента Доналд Тръмп. Преди няколко месеца директорът на ФБР Джеймс Коми каза, че Русия все още продължава да се намесва във вътрешната политика на САЩ. Той направи това свое изказване по време на изслушване в комисията по правосъдие в Сената на Конгреса.

Изданието припомня, че Тръмп призоваваше за реформи в данъчната система и намаляване на държавните такси за големите корпорации. В окончателно одобрения и влизащ в сила текст на закона, се предвижда намаляване на подоходния данък за фирмите и физическите лица.

Доналд Тръмп завърши успешно първата си година в Белия дом

Всички членове на републиканската партия се обединиха зад идеята за настоящата реформа. Те направиха това най-вече за да покажат, че могат да управляват все пак след фиаското им в сферата на здравеопазването, коментира изданието. Нито един от демократите не подкрепи промените, въпреки призивите от страна на Тръмп, така че законът бе приет само и благодарение на републиканското общество в двете камари на американския парламент.

Доналд Тръмп завърши успешно първата си година в Белия дом

Доналд Тръмп завърши успешно първата си година в Белия дом

Според демократите, най-облагодетелствани от закона ще са богатите корпорации и бизнесмени, какъвто всъщност е и самият Тръмп. Но републиканците смятат, че от февруари, когато законът влезе в сила, хората ще започнат да виждат положителната промяна. Те ще окажат подкрепа за Републиканската партия при опитите ѝ да въвежда реформи.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар