Полша и Великобритания се съюзиха!(Вижте какво ги събра)

Гласувайте за статията

Полша и Великобритания подписаха споразумение за отбрана

Полша и Великобритания подписаха споразумение за отбрана. Това стана в полската столица Варшава, съобщи ПИК.

„Нашето отбранително и разузнавателно сътрудничество е наистина силно, но ние преминахме в следващата фаза с подписването на този основополагащ общ британо-полски договор в сферата за отбраната и разузнаването“. Това заяви Мей по време на обща пресконференция с полския си колега Матеуш Моравиецки.

Британският премиер отбеляза, че това е вторият такъв договор, който подписва със страна от ЕС, като според нея това е ясен знак за близките отношения между Лондон и Варшава.

Мей разкри, че подписаното споразумение ще засяга много сфери. Някои от тях са: военното обучение, споделянето на информация, сътрудничество в сферата на отбраната. Двете държави са съюзници в НАТО. На полска територия има разположен британски военен контингент.

По думите на Мей, „съгласихме се да подсилим нашето сътрудничество за да противодействаме на руската дезинформационна кампания в региона“. Тереза Мей разкри притеснението на Лондон и Варшава от „опитите на Русия да превърне информация в оръжие“, пише още ПИК.

„Кремъл се опитва да подкопае международната базирана на правила система, няма да успее“, добави още премиерът.

Ще бъде също така създаден двустранен бизнес съвет. Той ще се оглавява от представители на бизнеса и ще работи „да идентифицира всички оставащи пречки в двустранните връзки“.

Тереза Мей подчерта ясно, че почти милион поляци, които живеят на територията на Обединеното кралство са наистина важна част от обществото. Тя увери, че в Даунинг стрийт искат те да останат там. Но Моравиецки отбеляза, че би желал те да се завърнат в родината си за да стабилизират слабия пазар на труда в Полша.

Полша и Великобритания подписаха споразумение за отбрана

Полша и Великобритания подписаха споразумение за отбрана

На тази среща Полша и Великобритания освен, че подписаха споразумение за отбрана, те се обявиха и срещу опитите на Русия да властва над всичко и всички.

Коментари чрез Facebook

коментара

1 коментар to “Полша и Великобритания се съюзиха!(Вижте какво ги събра)”

  1. Пепи

    Дек. 25. 2017

    Госпожо Лъжкиньо, Полша била много важна за вас, поляците във Великобритания били много важни за вас? А вие, британците, защо всъщност напуснахте ЕС? Не беше ли заради многото емигранти от източните държави? Нали така казахте? Не посмяхте да кажете-много мигранти от Африка и Азия, за да не ви обявят за расисти, но това, че има мигранти оттам няма да ви реши проблема, ако напуснете ЕС. Сега пък поляците били много важни за вас?! Лъжлива Британия

Добавете коментар