Доналд Тръмп си подари нов милиард за Коледа! Сенатът прие данъчната реформа

Гласувайте за статията

Доналд Тръмп си подари нов милиард за Коледа, Сенатът прие реформата за данъците

Доналд Тръмп си подари поне нов 1 милиард долара за Коледа. Президентът на САЩ, който обеща, че ще управлява безплатно държавата, наистина я управлява безплатно. Но пък си взе милиарди, благодарение на новия закон.

Американският Сенат прие новата версия на данъчната реформа, с която значително се намалява данък печалба за фирмите, а освен това се намаляват и индивидуалните данъчни ставки. Това означава, че големите компании в САЩ ще могат да задържат повече от 14% от печалбите си, които досега внасяха в хазната под формата на данъци

Според този закон, най-високата ставка на данък за компаниите в САЩ, от сегашните 35 на сто, ще бъдат сведени до 21 процента.

Очаква се Камарата на представителите на Конгреса на САЩ днес да гласува за това. След което новата версия на данъчното облекчение ще бъде подписана от президента Доналд Тръмп.

Сривът на Америка

Намаляването на данъците е одобрено в Сената с 51 гласа за, срещу 48 против. И в Сената и в Конгреса, само представителите на Републиканската партия гласуваха в подкрепа на намаляването на данъците, докато демократичните представители гласуваха против.

С намаляването на данъчните ставки, голяма част от най-могъщите компании запазват състоянието си. Начело е разбира се империята Тръмп, която първа ще се облагодетелства от промените.

Оказва се обаче, че това намаление ще бъде понесено от средната, работническа класа. Американските граждани ще трябва да изнесат на своите плещи държавния бюджет, тъй като реално големите компании, които досега плащаха най-много, вече няма да внасят своята лепта.

Освен намаляването на данъците, мярката предвижда и премахването на задължението на американските граждани да купуват здравно осигуряване. А това е ключова разпоредба от пакета здравни реформи, които насърчаваше предишния президент Барак Обама.

„Сенатът прие най-голямото намаляване на данъците в историята. Ужасяващото задължение от Обамакеър е отменено“, пише председателят Доналд Тръмп в своя Туитър профил. Той обяви, че ще даде и пресконференция, след като данъчната реформа мине през Камарата на представителите.

Принц Уилям стана за смях на коледно вариете

Американския Сенат подари на Тръмп 1 милиард за Коледа

Тръмп каза, че намаляването на данъците ще допринесе за още по-бърз икономически растеж и увеличаване на стойността на акциите на американските борси. В дългосрочен план обаче мярката е неефективна. Тя ще помогне на големите компании да запазят печалбите си, но в същото време ще натовари още повече средната и по-бедната работнически класи.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар