Мая Илиева увековечава Жоро Илиев в Доминикана!

Мая Илиева има намерение да издигне паметник на мъжа си Жоро Илиев в Доминикана. Вдовицата на Главния ще постави скулптурата в курорта Кабарате. Точно на това място преди години шефа на ВИС-2 е инвестирал половин милион в зелено. [caption id="attachment_537403" align="aligncenter" width="300"]Мая Илиева Мая Илиева вдига паметник на Жоро Илиев[/caption] Сега там имотите се продават двайсет пъти по-скъпо от първоначалната цена. По времето, когато е купувал имоти в този град, то е било свърталище на наркомани и хипари. Сега се е превърнал в един от най-бързо развиващите се курортни места, където има и доста луксозни имоти. Сред тях са и тези, които е наследила Мая Илиева след разстрела на мъжа й през 2005 година.

След убийството на Жоро Илиев вдовицата му наследи империя, която се оценява на стотици милиони. Тя разпродаде част от имотите. И въпреки мнението на мнозина, че ще пропилее наследството му и ще се изнесе да живее зад граница, Илиева не го направи.

И успешно се справя с финансите му. Според източници в банковите сметки у нас и в чужбина, движимата и недвижимата собственост в деня на смъртта му е била 312 милиона евро. След разстрела на мъжа си екзотичната красавица наследи супер луксозния хотел „Дюн” на Слънчев бряг, над 40 ресторанта и дискотеки. На нейно име бяха преписани още над 15 апетитни имоти в центъра на София. Тя наследи и софийския плувен басейн „Мария Луиза”, който продаде на Румен Гайтански - Вълка за 30 млн. евро в кеш. Вдовицата на гръмнатия бос наследи и огромен дворец в полите на Витоша. Както и част от ултра луксозен комплекс в Панчарево, където живее в момента. Както и още други благинки и банкови сметки за милиони. Запознати с делата на висаджийската вдовица твърдят, че паметника на Главния в Доминикана ще е в цял ръст. И вече е поръчан от местен художник. Според близки до подземния свят се твърди, че в статуята ще бъде вградена урна с част от праха на Жоро Илиев. Преди години възникна спор между Мая Илиева и майката на Жоро. Родителката искаше той да бъде погребан до убития си брат Васил в Кюстендил. Но вдовицата се наложи и останките му бяха изгорени. Прахът му бе разделен на три. Една част бе поставена в гроба му в софийските гробища, другата бе дадена на майка му, а третата запази Мая Илиева.