Татяна Дончева и Весела Лечева сгазиха лука

Депутатите от червените редици се оказаха най-неизрядните платци
0

Депутатите от червените редици се оказаха най-неизрядните платци

Червеният депутат Весела Лечева и лидерът на „Движение 21“ – Татяна Дончева, сгазиха лука.

Преди броени дни от Сметната палата публикуваха списък със заключенията на несъответствие в данъчните декларации на лицата, заемащи висши държавни и други длъжности през отминаващата 2017 година.
Списъците са изготвени след извършени проверка.

От подробния списък, информационна агенция ПИК е излязла със заключението, че най-неизрядни са народните представители от червените редици и градоначалници и зам.-кметове на общини.

Татяна Дончева
Депутатите от червените редици се оказаха най-неизрядните платци

Ето и част от неизрядните данъкоплатци, направили опит да укрият доходи от НАП:

Петър Георгиев Кънев – народен представител от партията-столетница. Не е декларирал данни за съпругата – придобиване на лек автомобил „БМВ Х 1 Х ДРАЙВ 18 Д“.

Татяна Дончева – лидер на „Движение 21“. Политическият лидер не е декларирала доходите си от друга стопанска дейност в размер на 9357 лв.

Георги Стоилов – депутат от червените редици, придобил известност покрай това, че брат му е наркопласьор. Не е декларирал данни за съпругата – солидарно задължение по банков инвестиционен кредит в размер на 125 000 лв., в полза на юридическо лице, върху четири броя складове с обща площ от 751,59 кв.м. в Русе, собственост на юридическото лице.

Георги Йорданов – отново народен представител от БСП. Подал встъпителна декларация през 2017 г. Не е декларирал за себе си и съпругата данни като съдлъжници и ипотекарни длъжници по банков кредит овърдрафт в размер до 350 000 лв., в полза на юридическо лице, обезпечен с договорна ипотека върху собствени апартамент с площ от 156,04 кв.м и гараж с площ от 18,72 кв.м в Пловдив и банков кредит овърдрафт в размер до 350 000 лв., в полза на юридическо лице, обезпечен с договорна ипотека върху апартамент с площ от 50,25 кв.м в Пловдив, както и данни за съпругата – притежавани дялове в „ММ 93 ИЗОЛА“ ООД; „ВИТА Г ФАРМАСИ“ ЕООД; „ВИТА ТРЕЙДИНГ“ ЕООД и „ГЛОБОФАРМ“ ЕООД, всичките в Пловдив.

Рашко Младенов – министър на културата от служебния кабинет. Не е декларирал данни за съпругата – лизингово задължение за придобиване на лек автомобил „ФОЛКСВАГЕН ЪП“ и притежавана нива с площ от 4,500 дка в землището на гр. Грамада.

Весела Лечева – народен представител от БСП. Пропуснала е да декларира доходи от други източници по чл. 35 от ЗДДФЛ в размер на 27 216 лв., пише retro.bg.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.