Тръмп обяви Русия и Китай за съперници в нова стратегия за национална сигурност(Вижте причината)

Гласувайте за статията

Тръмп срещу Русия и Китай

Доналд Тръмп обяви Русия и Китай за съперници при представянето на нова стратегия за национална сигурност на страната. Това стана, малко след като той разговаря два пъти с руския президент Владимир Путин.

Говорейки за „нова епоха на конкуренция“, той добави: „Те се противопоставят на нашето влияние, ценности и богатство. Ние ще изградим с тях отношение на партньорство и сътрудничество, но като защитаваме собствените си интереси и страната си както никога досега.“

Една от ключовите мерки, обявени в речта му, е премахването на принципа, с който досега Белият дом принуждаваше Пентагона да оптимизира разходите си и да не разчита, че непрекъснато ще получава увеличение на бюджета си.

Той обяви, че ще поддържа мира чрез сила. Тръмп изреди мерки като защита на вътрешната сигурност, на икономиката, цялостно преизграждане на инфраструктурата и нова система за противоракетна защита.

„Америка се завръща в играта и ще я спечели“,  добави Тръмп.

„ Не искаме да налагаме начина си живот на никого, но ще браним ценностите си заедно със съюзниците, които ги споделят и уважават гражданите и съседите си”, каза президентът на САЩ.

В съобщението на Белия дом, разпространено малко след речна на президента, се изброяват „четири жизнено важни национални интереса. Те са организирани като четири стълба на стратегията:

– защита на родината, на американците и американския начин на живот;

– подпомагане на американския просперитет;

-защита на мира чрез сила;

– разширяване на американското влияние.

Тръмп срещу Русия и Китай

„Тази стратегия за национална сигурност и четирите ѝ теми се ръководят от реализъм, основан на принципи. Стратегията е реалистична заради това, че не си прави илюзии за глобалната конкуренция: тя признава централната роля на силата в световните отношения, потвърждава, че суверенните държави са най-добрата надежда за един мирен свят и ясно дефинира националните ни интереси”, добави Доналд Тръмп.

В понеделник „Ройтерс“ цитира дипломатическа телеграма към посолствата по света с инструкции как да бъде представяна новата стратегия за национална сигурност. В нея се казва, че „чрез модернизирани форми на подривна тактика, Русия се меси във вътрешната политика на страни по света“.

Тръмп срещу Русия и Китай

Тръмп срещу Русия и Китай

За положението в Европа в инструкцията на Държавния департамент се казва: „Русия се опитва да отслаби доверието към ангажиментите на Америка в Европа. С инвазиите си в Грузия и Украйна Русия демонстрира желание да използва сила срещу суверенитета на държави в района“.

 

 

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

2 коментара to “Тръмп обяви Русия и Китай за съперници в нова стратегия за национална сигурност(Вижте причината)”

  1. чичко Тръмп

    Дек. 19. 2017

    Лош Путин!!!! Лош, лош, лош Путин!!!!! Направо ми е като чеп в задника!!!!!!!

  2. Кети

    Дек. 22. 2017

    Антируското говорене и действия на Тръмп ясно доказват участието на руските служби в избирането му като президент. Мдам. И един мармот завива шоколад….

Добавете коментар