Опасни лекарства онлайн тровят здравето ни!

0

Лекарства от нета ни тровят

Лекарства днес можем да си купим не само от аптеките. Такива можем да си поръчаме и по интернет. Онлайн аптеките предлагат доставка в рамките на ден-два. И защо тогава да се разкарваме в този студ и дъжд  до аптеката, когато можем да поръчаме всичко до входната си врата.

Във времето на технологиите можем да правим всичко от креслото в хола. Нужен ни е само компютър. И пазаруването става песен. В днешно време онлайн можем да се посъветваме с лекар и той да ни постави диагноза. Можем да си поръчаме дори лекарства, пише „Телеграф”.

През 2017-та има бум на сайтове, в които се продават всякакви медикаменти без рецепта. Повечето от тях имат и опцията „чат”. Там всеки може да разкаже своите оплаквания и да получи съвет от аптекаря как да се лекува. В  условията на сайтовете е посочено, че онлайн консултациите с  фармацевт не са обвързани с ангажимент за пълна и точна диагностика на здравословното ни състояние.

Друга опция е избор на лекарство според симптомите ни. Ако ни боли главата например, има опция „главоболие”. При натискането й ни излизат всички подходящи медикаменти за нашето състояние.

В Изпълнителната агенция по лекарствата се води регистър, в който се вписват всички легални интернет страници. Общият брой на е-аптеките е 63. Първата такава е регистрирана през февруари 2012-та година. През следващите месеци разрешение са получили още осем сайта, колкото е средният брой на годишните регистрации.

През тази година са се появили 19 нови онлайн аптеки. Те предлагат традиционните за сезона прахчета против настинка, спрейове за нос, таблетки за гърло и други. Част от онлайн аптеките дори са пуснали и промоции на медикаментите си. Така те се опитват да привлекат повече клиенти. В тези аптеки се намира наистина всичко –тестове за бременност, тест ленти за употреба на алхол или наркотици. Можем още да си поръчаме ваксини, адаптирано бебешко мляко, сексуални стимуланти.

Лекарства от нета ни тровят
Лекарства от нета ни тровят

Много от онлайн аптеките залагат на хомеопатия, хранителни добавки и козметика.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.