Бойко Борисов с емоционално признание: „Ракът отне най-близкият ми човек!”

Гласувайте за статията

Бойко Борисов загубил майка си от рак

Премиерът Бойко Борисов е готов да преразгледа мораториума за лекарставата. Той обяви това пред журналисти в Брюксел.

„Майка ми, Бог да я прости, умря от рак”, сподели Борисов.

Той каза, че въпреки новото лечение, което са провеждали на майка му, тя си е отишла от този свят. Борисов и сестра му продали цялото си имущество, за да могат да купят някаво свръх ново лекарство. За съжаление дори и иновативното лечение не успяло да спаси болната му майка. Две седмици след това тя починала.

„Не искам да си играят със страховете на хората. Ще го вкараме пак в парламента и ще го решим”, коментира той. Премиерът каза още, че ако дадено лекарство го има в поне 1/3 от страните в ЕС, България също ще го купи.

„Ние сме излъчени в парламента и сме политици, за да представляваме мнението на хората. Как да обясним на онкоболните, че има течове в системата и чак, когато ги спрем, ще мислим за здравето им. Да им кажем, че ще чакат 6 месеца, защото предстои европредседателството. Ние сме опозиция и когато решим, тогава ще направим вот на недоверие, а Цветанов и Борисов да гледат тяхната политика”, каза Корнелия Нинова.

Лидерът на левицата заяви, че БСП ще внесе жалба за мораториума върху новите молекули. Според Нинова този случай трябва да влезе в учебниците за това как не се прави политика.

Бойко Борисов заяви, че е готов да преразгледа мораториума за лекарствата след срещата с президента Радев.

Президентът Радев наложи вето на бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2018 г. След разгорещен дебат ветото беше отхвърлено.

Днес здравният министър Кирил Ананиев обяви, че мораториум върху иновативните лекарства няма. Според него имало временна мярка на Здравната каса.

Бойко Борисов загубил майка си от рак

Бойко Борисов загубил майка си от рак

Онкоболните няма да останат без иновативно лечение, обащаха днес Бойко Борисов и Кирил Ананиев.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар