Корнелия Нинова удави ГЕРБ заради по-скъпата вода! Пада ли кабинета „Борисов”?

Гласувайте за статията

Корнелия Нинова съсипа кабинета „Борисов”

 

Организираният от БСП протест пред централата на КЕВР на предизвика огромен интерес както сред медиите, така и сред гражданите на България. Начело на протеста застанаха лидерът на БСП Корнелия Нинова и червеният депутат Таско Ерменков. Увеличението на цената на водата предизвика гневният протест на гражданите.
Ерменков засегна темата как е изчислена новата цена на водата.Корнелия Нинова, че всичко друго се е увеличило освен доходите на хората.
„Тук сме да кажем, че главният виновник хората да живеят така се намира на 500 метра по-нататък – правителството на Бойко Борисов провежда политика на геноцид спрямо българския народ. Не приеха предложението ни за енергийни помощи, за водни помощи, за преизчисляване на пенсии. Раздадоха си на тъмно 700 млн. лева за тол система, за която още няма договор. 10 млрд. лева се крадат годишно в държавата, но няма 25 млн. лева за онкоболните“, обясни лидерът на БСП.

Нинова добави още, че през годините имало много грешки с концесии.
На протеста се появи и бившият депутат Велизар Енчев. Той каза, че този протест е формално против водата, а всъщност е против мутрите в българската политика.
Лидерът на БСП София Калоян Паргов също държа реч, като определи КЕВР за „грабителска комисия“, а водата като благо за всички.

Впечатление направи и присъствието на Емил Георгиев от „Екогласност“. Георгиев се закани да има измитане на коридорите на КЕВР, ако бъде вдигната цената на водата.

Проверка на Actualno.com показва, че КЕВР е изчислявала „социално поносимата цена“ на водата на база данни от НСИ. На запитване от НСИ отвърнали, че става въпрос за средно-месечен разполагаем паричен доход на домакинствата. Той e получен след приспадане на платени данъци, осигуровки и трансфери към други домакинства от брутния паричен доход.

Корнелия Нинова удави ГЕРБ заради по-скъпата вода

Корнелия Нинова удави ГЕРБ заради по-скъпата вода!

С организирането на този протест  Корнелия Нинова за поредн път се опита да бутне кабинетът на Бойко Борисов.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар