Специалисти алармират: Мъчи ни нов грип, който е много опасен!

0

Очакванията са епидемията да пламне около Коледните празници

Специалистите алармираха, че тази зима върлува изключително опасен грип от Щатите.

След японския грипен щам „Ямагага“, който се развихри с пълна сила в София, сега наред е и американски грип, който долетял у нас от Щатите.
Първите случаи на заразени с опасния грип са в Русе.

Новината бе съобщена от проф. Тодор Кантарджиев, който е директор на Националния институт по заразни и паразитни болести.
Все още не е ясно дали новият грип е новопристигналият „Калифорния“, познат още като свински грип или е очакваният нов вариант – „Мичиган“.

грип
Очакванията са епидемията да пламне около Коледните празници

Към момента все още се извършват редица изследвания в Националната референтна лаборатория, резултатите от които да установят точния му произход.
Очакванията са именно този грип да разпали епидемията в цялата страна. По всяка вероятност епидемията ще стартира от Русе, тъй като както вече съобщихме, там са регистрирани първите случаи на заразени с него.

Някои от хората, попаднали в клопката на опасния бацил са били приети по спешност в лечебното заведение.
Сред покосените от опасния грип е и 46-годишна жена, която е получила сериозни усложнения и белодробни усложнения в резултат на новия грипен щам и се е наложило да бъде настанена в Интензивното отделение.

Предвид, че само след една седмица са Коледните празници и децата ще излязат във ваканция, ще се събират с близки, познати и роднини, ще се обикаля из магазините за подаръци, очакванията на проф. Кантарджиев са грипът да се разпространи със светкавична бързина.

Специалистът съветва възрастните хора да избягват контактите с много хора на куп. Освен това да слагат предпазните маски и докато се редят на опашките да пенсии, за да не попаднат в плен на новия грип като се има предвид, че имунната им система е доста отслабена.

За да предотвратите заразата личната хигиена също е от огромно значение. Съветът им е да миете ръцете си или да използвате мокри кърпички. Почиствайте старателно всички повърхности, до които имате досег, пише retro.bg.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.