Гърция конфискува над 1 милион имоти от данъкоплатците

Гласувайте за статията

Кризата в Гърция пагубна за гръцките данъкоплатци

Гърция се бори с кризата и данъчните проблеми, с агресивна политика спрямо данъкоплатците. Гражданите на страната, които бяха твърдо против реформите, в момента скъпо си плащат за новите промени в закона. А много от тях са на път да си загубят и имотите заради „лоша кредитна история“ или неплатени данъци.

Над един милион са станали данъкоплатците в Гърция, чиито имоти вече са конфискувани заради просрочени задължения към банкитe. Това се съобщава във вестник „Катимерини“. Изданието алармира, че на ден властите конфискуват минимум по хиляда имота на лоши длъжници. Това става на публични търгове.

Вестник „Прото тема“ предупреждава, че е възможно всеки с просрочени задължения, дори в размер на 500 евро, да загуби къщата си по интернет. Процесът се осъществява в рамките на стартиралите онлайн наддавания, предава БТА.

Правителството в Атина е поело ангажимент пред кредиторите да уреди въпроса с „лошите кредити”. Те са обвързали този въпрос с отпускането на по-нататъшни траншове от заемите за страната.

Надеждата е хазната да се напълни от запорите и конфискациите на имуществото на данъкоплатците. Според вестник „Та неа“ бумът от тях можел да се види в съответните нараснали приходи в бюджета на Гърция.

За първите десет месеца на годината в хазната са влезли 1,7 млрд. евро от нови просрочени задължения. Други 2,3 млрд. евро са постъпили там и от натрупали се стари задължения от предишни години. От началото на годината размерът на натрупаната сума е близо 4 млрд. евро.

Гърция конфискува над 1 милион имоти от данъкоплатците

Гърция конфискува над 1 милион имоти от данъкоплатците

Изнесените в печата изчисления показват, че общите просрочени дългове към Гърция са достигнали почти 100 млрд. евро. За последните няколко месеца гръцките банки са определили за продажба над 10 хиляди недвижими имоти на задлъжнели платци. Надеждите са от тях в хазната да влезнат още „свежи пари“ през следващата година 2018-та година.

Днес в Гърция е обявена стачка. Гражданите протестират, защото не са съгласни с новоприетия закон. Българските власти препоръчват на нашите граждани да не пътуват до Гърция или да проверят разписанието на транспорта там.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар