Кирил Домусчиев: Трябва да криминализират контрабандата на лекарства! Преглеждания: 1624

И Кирил Домусчиев изрази позицията си за трафика на лекарства
0
Оценете този post

Кирил Домусчиев предложи контрабандата на лекарства да се криминализира

Кирил Домусчиев настоя за криминализиране на контрабандата на лекарства. Шефът на “ Лудогорец“, който е и един от най-влиятелните бизнесмени в България, настоя това престъпление да се наказва не просто с глоба, а със затвор.

Председателят на най – голямата работодателска организация КРИБ Кирил Домусчиев даде интервю за електронната агенция БЛИЦ. Там той заяви, че контрабандистите на лекарства трябва да се наказват като криминални престъпници.

Домусчиев изрази своята подкрепа на действията на Министерството на здравеопазването, МВР и прокуратурата. Той обаче подчерта, че това е само първата стъпка от дългия път, който трябва да се извърви докрай.

„В здравеопазването трябва да има дългосрочна стратегия за развитие на сектора, така че – ние бизнесът, да може да работим спокойно, гражданите да получават добра услуга, а законът да преследва и наказва тези, които вършат беззакония ‘’, каза собственикът на „Лудогорец“.

Домусчиев потвърди още, че според него, както и според властите в България има сенчести групировки, които въртят черен пазар на лекарства и медикаменти.
Според председателя на КРИБ нелегалния износ на лекарства трябва да бъде криминализиран чрез промени в Наказателно – процесуалния кодекс. Той силно вярва, че новия здравен министър Кирил Ананиев ще спомогне за въвеждане на ред в българското здравеопазване.

За разбитата наскоро организирана престъпна група за нелегална дистрибуция на лекарства Кирил Домусчиев каза, че тази акция е само първа стъпка срещу нелегалната практика за износ на лекарства. Следващата стъпка, която трябва да се предприеме, е нелегалният износ на медикаменти да се криминализира.

„Трябва да има не само арести, но и вкарани в затвора“, добави още Домусчиев.

И Кирил Домусчиев изрази позицията си за трафика на лекарства
И Кирил Домусчиев изрази позицията си за трафика на лекарства

В интервюто той изрази и своето мнение за Бюджет 2018. Според него бюджетът е възможно най – добрият и с най-добро разпределение на приходите, с което можем да разполагаме. Не всичкси обаче мислят така.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.