Поверително от Бъкингам! Принц Филип и Елизабет Втора стигнали до развод заради кабаретна звезда

Гласувайте за статията

Принц Филип и Елизабет Втора стигнали до развод

Принц Филип и Елизабет Втора стигнали до развод заради кабаретна актриса. Историята е отпреди повече от 50 години, но двойката почти се разделила заради скандалната афера на принца.

Случило се след раждането на принц Чарлз и принцеса Ан, но доста преди да се роди принц Едуард. През 1956 година принц Филип напуска съпругата си и Лондон, като в рамките на 4 месеца пътува. Следващата година, известен журналист от Лондон обявил, че има доста интересни слухове за ухажване на Филип към непозната жена, с която твърди, че се е запознал в апартамента на един фотограф на Уест Енд.

Слуховете били подхранени от факта, че частният секретар на принца, Майк Паркър, избрал точно този момент, за да подаде оставка. Това било изтълкувано като знак, че трябва да напусне, защото принц Филип върви по грешен път. Всъщност, Паркър почувствал, че трябва да подаде оставка, заради семейни проблеми. В действителност обаче го направил, тъй като кралицата подала молба за развод и разтрогване на брака си. По думите му, „принц Филип бил много разстроен. Бил много ядосан и дълбоко наранен“.

Причината, кралицата да поиска да се разведе, е фактът, че принц Филип хлътнал по кабаретна актриса, която по-късно станала телевизионна звезда. Самата Елизабет била наясно с малките забежки на съпруга си, но ги приемала като нещо нормално за един мъж. В същото време обаче, принцът бил хлътнал сериозно по новата си изгора. И то до такава степен, че направо си загубил ума по нея. Ставало дума за актрисата Пат Къркууд, която по-късно родила четири деца. Принц Филип станал кръстник на две от тях, а мнозина подозират, че така тайно е признал и бащинство над тях.

Принц Филип едва не се развел с кралицата заради кабаретна актриса

Принц Филип едва не се развел с кралицата заради кабаретна актриса

Въпреки че Двореца официално никога не е коментирал слуховете този път направили изключение. По настояване на съветниците си, кралицата позволила на пресслужбата да обяви публично, че няма никакви разногласия помежду им.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар