Гала и Стефан скандализираха ефира на Нова тв

Гала и Стефан скандализираха ефира на Нова тв
3.17 (63.33%) 6 votes

Водещата се оказа доста неподготвена

Водещата на предаването „На кафе“ по Нова тв – Гала и половинката й Стефан, който от известно време също се изявява в предаването, скандализираха ефира на медията.

Гала и мъжът, с когото живее от години на семейни начала демонстрираха скандална неграмотност. Те заявиха в прав текст в ефира, че нямат представа защо точно 8 декември е празникът на българските студенти.

Очевидно телевизионерите нямат време да почетат малко от историята ни и да научат някои интересни моменти от нея.
Същото важи и за редакторите им, които е повече от очевидно, че не са си свършили работата.

Гала

Водещата се оказа доста неподготвена

За всички онези като Гала и Стефан, които също не са наясно защо точно 8 декември е празникът на българските студенти припомняме, че на тази дата през 1903 г., е отбелязан за пръв път празникът на единствения за тогава университет в страната – Софийският университет „Св. Климент Охридски“.

Първоначално празникът се отбелязвал на 25 ноември – денят на Свети Климент, който е патрон на Софийския университет. По традиция той се счита и за покровител на българското висше образование.

На 31 март 1916 година българската администрация преминава към Григорианския календар. Тъй като Българската православна църква продължава да използва Юлианския календар до 1968 година, датата на този празник се измества с 13 дни напред. Тогава той започва да се отбелязва на 8 декември, пише pik.bg, позовавайки се на информация на Хотнюз.

Ако Гала и екипът й си баяха направили труда да се поровят малко в историята и да се просветят, нямаше да се стигне до този гаф.
Най-странното в случая е, че водещата на предаването „На кафе“ не пропуска да отбележи колко добра ученичка е била.

На фона на неграмотността й обаче, направо е страшно да си помислим колко грамотни са онези, които не са били добри ученици в училище.
Изводите оставяме да си ги направите сами.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

2 коментара to “Гала и Стефан скандализираха ефира на Нова тв”

 1. България

  Дек. 09. 2017

  Ако тези двамата мислите че са грамотни,жалко .За нова телевизия е приоритет да показва в ефир най тъпите българи, започва сутрин с подлогата Стефан и неговата спонсорка Гала , и завършва с Биг Брадър.

 2. DALI

  Дек. 10. 2017

  moiat e-mail e drug

  Tapo ,po-tapo,i nai tapo e da se narediat tezi dvamtsata , da rediat vreli ,i ne kipeli , I NIE BUGARITE da im se radvame ,i da gi pojalvame…..Boje !!!

Добавете коментар