Румен Радев пак стана за смях заради Генерал Деси! (Вижте как шашна Макрон)

Гласувайте за статията

Румен Радев се изложи с невиждан дипломатически гаф при посещението си във Франция.

Румен Радев замина на работна визита при френския си колега Еманюел Макрон. Първата среща между двамата бе през август в резиденция Евксиноград. Тогава и двете първи дами Десислава Радева и Бриджит Макрон се превърна в център на вниманието.

А вчера родният президент не пропусна да изтъкна заслугите на нашата Първа дама, отправяйки я официална благодарност. Подобен жест може да ви звучи мил, но всъщност не е приет в световната дипломация. Това е по-скоро прецедент, отколкото практика. Дали Тръмп ще тръгне да благодари на Мелания за нещо?!

„Благодаря на моята съпруга, която прие тази кауза и още през лятото, когато г-жа Брижит Макрон бе на посещение със съпруга си в България, постави този въпрос. Имам потвърждение от президента на Франция, че той ще бъде придвижен към френските институции и ще се търси решение в най-близко време“, коментира Румен Радев. Изказването бе по адрес на искането на българите във Франция родният им език да стане матуритетен в тамошните училища.

Румен Радев изненада френския си колега

Румен Радев изненада френския си колега

Със сигурност публичното признание и благодарност доста са се харесали на Генерал Деси. Но Румен Радев си вкара жесток автогол, показвайки се като не по-малко мъж под чехъл от предшественика си. А вероятно просто е искал да информира, че Първата дама все пак извършва някаква дейност. Да не си помисли после някой, че само си прави екскурзии с държавни пари…

Освен това, Румен Радев стъпи на криво и втори път, говорейки за колегата си Еманюел Макрон просто като за съпруг на Бриджит. Явно на президентът още му е трудно да прави разлика между семейни връзки и дипломация, пише pik.bg.

 

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар